Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Naam goed uit te spreken?

 • Auteur
  Berichten

 • Eefjepeeefje
  Bijdrager
  #10479621

  Hoi! Wij zijn in verwachting van ons eerste kindje en nu hebben we eigenlijk al heel lang een naam voor als we een jongetje zouden krijgen: Logan.
  Ik heb zelf een ingewikkelde naam en heb een soort trauma dat mensen de naam niet kunnen uitspreken. In mijn beleving kun je Logan maar op één manier (de Amerikaanse) uitspreken. Maar wil hem toch even in de groep gooien. Hier kan toch bijna geen verwarring over bestaan?


  Galileo
  Bijdrager
  #10479625 Quote

  Ik denk dat iedereen die de naam kent, hem goed uit zal spreken, maar je zult ongetwijfeld mensen tegenkomen die er lochan (met een g van gadverdamme) van maken, want die figuren zijn er nu eenmaal. Niet teveel over nadenken, doen wat jullie mooi vinden!


  Lewis
  Bijdrager
  #10479626 Quote

  Ik ken in mijn persoonlijke omgeving 2 kindjes die Logan heten. Dus hier zijn we er erg gewend aan. Ook de uitspraak. Veel spreken het goed uit. Een enkele oudere persoon zegt ook wel meer Lokan ook echt met die a klank. Maar dat stoort verder niemand. 


  Eefjepeeefje
  Bijdrager
  #10479636 Quote

  Ohh kennen jullie er twee? Ik weet dat ‘ie wel wat populairder is, maar we hopen alsnog wel een beeeetje origineel te zijn. Hoewel we de naam gewoon heel mooi vinden, dat is natuurlijk belangrijker nog:)

  #10479699 Quote

  Oh ik ben zo’n figuur, had de naam nog nooit gehoord en las idd Loogan zegmaar 😅 


  Klijn
  Bijdrager
  #10479727 Quote

  Mijn ervaring is dat je met niet-oerhollandse namen (en zelfs dan nog, trouwens) altijd wel mensen hebt die het verkeerd uitspreken. Zolang het niet compleet obscuur is (ik denk aan bijvoorbeeld de meisjesnaam Imogen uit het Engels), zou ik het gewoon doen hoor! Je houdt t toch niet tegen… En Logan lijkt me best een algemeen bekende naam tegenwoordig =)

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Lewis
  Bijdrager
  #10479751 Quote

  Ohh kennen jullie er twee? Ik weet dat ‘ie wel wat populairder is, maar we hopen alsnog wel een beeeetje origineel te zijn. Hoewel we de naam gewoon heel mooi vinden, dat is natuurlijk belangrijker nog:)

  Ja, maar die zitten niet in dezelfde stad of kringen hoor.


  Annelorr
  Bijdrager
  #10479755 Quote

  Leuke naam!
  Hier nog niet eerder gehoord.

  En ik denk ook dat je deze naam maar op 1 manier kan uitspreken 🙈


  KB
  Bijdrager
  #10479761 Quote

  Mijn zoontje (nov ’18) heet ook Logan! Goede keus dus wat mij betreft. 😉 Wij zijn er heel blij mee: Engels (dat wilden we graag), hij komt niet zo veel voor, maar is wel bekend, en de uitspraak is duidelijk (ook een eis van ons). 1 keer gehad dat iemand de naam niet goed uitsprak, maar dat was een 3-jarig meisje, verder in ruim 2,5 jaar tijd nog nooit vragen over gehad of dat mensen er iets anders van maken!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct