Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Naar Buiten In De Kou

 • Auteur
  Berichten

 • MamaE
  Bijdrager
  #10403090

  Goedemorgen allemaal!

  Ik wandel veel met mijn kleine meisje van 4 maanden, heerlijk! Zij vind het ook fijn, ze valt of in slaap of ligt lekker te kijken en te kletsen. 

  Vandaag is het erg koud hier, momenteel vriest het 4 graden. Het zonnetje schijnt wel voor op, ik vind dit fantastisch weer om lekker te gaan wandelen. 

  Nu vraag ik me alleen af of het niet te koud is voor mijn dochtertje? Ik pak haar goed in: gewone kleertjes (romper, trui, broek, sokken), dan in zo’n fleece berenpak met voetjes en wantjes eraan, muts op, in de wagen (dus met een kap dus uit de wind) en dan leg ik nog een dekentje over haar heen tot onder haar oksels (ze moet kunnen bewegen met haar armpjes). Dat kan toch wel? of hebben jullie hier andere ideeen over? 


  Mabesi
  Bijdrager
  #10403094 Quote

  Nee hoor, lekker gaan! Deden wij ook altijd met onze dochter (inmiddels 4 hoor), heerlijk was dat. 

  #10403099 Quote

  Lekker gaan hoor!


  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10403104 Quote

  Nee joh gezondmakend juist. In veel landen slapen de kindjes de hele zomer en winter buiten. Goed inpakken gewoon en lekker gaan. 

  #10403150 Quote

  Zou ook even aan je kindje voelen (nekje) bij binnenkomst, als dat goed voelt heb je haar goed ingepakt.

  Wij doen het zelfde maar dan een voetenzak en jasje ipv het berenpak en deken, komt denk ik wel op hetzelfde neer qua warmte. Al heb je dekens natuurlijk in verschillende warmtes maar ik denk als je kindje het echt te koud had, ze wel zou gaan huilen.

  Wij doen rond het vriespunt wel nog handschoentjes aan bij ons kindje, weet niet of die aan het berenpakje zitten? Maar zo niet en ze huilt niet is het vast ook oké.


  MamaE
  Bijdrager
  #10403285 Quote

  Thanks voor jullie reacties!
  We hebben heerlijk gewandeld, bijna 9 km. Mevrouw heeft het grootste gedeelte lekker liggen tukken en bij thuis komst was ze nog hartstikke warm, inclusief handjes en voetjes. Aan het berenpak zitten inderdaad wantjes die ze niet uit kan doen, ideaal!
  Dat in dr nekje checken of ze nog goed warm is is een goeie tip trouwens, ik herinner me die nog van de kraamhulp om te controleren of ze het snachts warm genoeg had.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  ZwedenBaby
  Bijdrager
  #10403355 Quote

  Hej! 

  Wij wonen in Zweden en het is hier de afgelopen maanden niet boven het vriespunt geweest. Ik ga met onze dochter naar buiten ook al is het -18 . Ze ligt dan uiteraard wel dik ingepakt in de kinderwagen en ze heeft het nooit koud. Hier in Scandinavië is het overigens heel normaal dat kindjes buiten slapen in de kinderwagen, ook met deze temperaturen. Onze dochter slaapt ook veel beter daardoor. Dus gewoon lekker gaan!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct