Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

naar indonesie zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #5693307

  Hallo mede forummers!

  Vandaag ben ik 5 weken zwanger! Mijn vriend en ik zijn begonnen in juni en het was meteen raak, nooit verwacht. Super blij natuurlijk! We hadden alleen al een reis naar Indonesie geboekt voor juli en nu twijfel ik om te gaan. We gaan alleen naar Java (bijna geen malaria) en Bali (geen malaria) zodat het risico op malaria minimaal is (je moet je wel goed beschermen) en letten op eten. Maar; in de tropen natuurlijk meer risico dan in Europa of ergens anders. GGD geeft een ok, verloskundige ook, maar vraag mij af of hier dames zijn die een dergelijke reis hebben gedaan, beviel het, waar heb je op gelet, nog tips? We hebben een annuleringsverzekering waar we kunnen annuleren voor een zwangerschap, dus dat is het probleem niet, maar heb natuurlijk heel erg zin in deze trip. Ben heel benieuwd! Bedankt alvast.

  #5693312 Quote

  Hoi!

  Ik ben 10 weken zwanger en samen met mijn man momenteel  voor 3 weken in Indonesië  (Bali en Gili eilanden).

  Let op dat je geen sterke Deet mag gebruiken dus ik heb een speciaal polsbandje bij de apotheek gekocht en die werkt super.  Veel hotels hebben klamboes en wij hebben er zelf ook een mee voor de zekerheid. Maar we hebben nog maar weinig muggen gezien dus is niet gebruikt.

  Eten is heerlijk!!! Men spreekt goed Engels en de alcoholvrije cocktails zijn veel lekkerder dan in Nederland 😉

  Ik doe veel dingen rustig aan. Even geen vulkaan beklimmen bijvoorbeeld maar lekker rustig bij het zwembad/strand. Niet te veel in de zon.

  Geniet van jullie vakantie!

  #5693314 Quote

  Hoi Hilde,

  dank je voor je reactie, wat super om een mening van een mede zwangere te horen die er zelf ook nog eens is 🙂 dus op eten letten is goed te doen zeg jij? En okk weinig last van muggen? Ik weet dat ik volgens de medici in theorie prima kan gaan, maar ik ben bang dat ik zelf zo onzeker word van alles! Hoe zit dat bij jou? En mag ik misschien de naam van dat polsbandje? Klinkt super! Heb je dat in NL of daar gekocht? Zijn er op het strand/bij het zwembad weinig muggen of moet je daar ook constant opletten? Sorry voor al mijn vragen hoor! Ben gewoon best onzeker deze trip zwanger te maken  maar heb er ook ontzettend veel zin in. Wat eet jij wel/niet? Geschild fruit en salade kan gevaarlijk zijn hoorde ik, maar is dat op Bali wel OK? En zie jij wel meer zwangeren? Super bedankt voor je reactie alvast waardeer ik zeer!!!

  #5693318 Quote

  Je hoeft niet zo op te letten hier qua eten. Als je bij de restaurants eet die bijvoorbeeld in de Lonely planet staan of waar het druk is, is er niks aan de hand. Volgens mijn man is het lokale eten altijd nog het veiligste! Fruit eet ik ook. Halen we gerust van de markt ook. Je weet zelf wat goed voor je is en wat niet. De menukaarten geven alle ingrediënten duidelijk aan.

  Het muggenbandje is van Para’Kito (17 Euro ongeveer). In Nederland gekocht bij apotheek. Bij strand of zwembad nog geen mug gezien. Normaal wordt ik helemaal lek geprikt. Nu maar 3x in 2.5 week! In Nederland is dit vaak meer haha.

  Snap je hoor. Ik ben zelf echt een onzekere muts soms. Maar dat heeft niets met dit land te maken. We zijn ook veel zwangeren tegen gekomen. En stellen met jonge kindjes (3 maanden oude baby zelfs) Dat kan hier makkelijk!

  Ik zou zeggen verheug je op jullie vakantie. Het is hier heerlijk!

  Groetjes vanuit een ligbedje aan het strand op Bali.

  #5693348 Quote

  Hoi Hilde,

  Super bedankt voor de informatie, daar heb ik echt wat aan! Heel fijn :). Geniet ook nog daar en heel veel succes met je verdere zwangerschap! Ik heb er heel veel zin in 🙂

   


  Jessie J
  Bijdrager
  #5693360 Quote

  Hai,

  Ik ben nu zelf 9 wekenzwanger.

  Wij hadden in februari een prachtige reis naar Java en Bali geboekt. Niet verwacht dat ik tegen deze tijd zwanger zal zijn.

  Toen we wisten dat ik zwanger was hadden wij nog steeds het idee dat we gingen.Alleen  wilde ik wel de ggd even bellen deze vertelde mij dat het zika virus niet actief op dit moment maar er wel degelijk is,en omdat ik zwanger ben mag ik ook geen malaria pillen gebruiken en dat raden ze toch aan.

  Oké nu begon ik te twijfelen, ik heb mijn huisarts gebeld om advies te vragen. Zij adviseerde mij om niet te gaan om het zika virus ( die op dit moment overal de kop op steekt) en om malaria. Ze vertelde ook dat als je zwanger bent dar je daar echt niet ziek wilde worden. Ooit had ze een tropenarts gesproken en die had tegen haar gezegd als he zwanger ben moet je niet naar zulke landen gaan. Ook zei ze je zit in je eerste trimester. Dit is heel belangrijk voor je kindje voor de ontwikkeling en het kan weinig hebben. Door dit advies was in keuze snel gemaakt wij hebben gelijk geannuleerd en als ons geld inmiddels terug gekregen.

  Wij hebben er 13 maanden overgedaan en ik wil het niet in gevaar brengen.

  Ik zal je huisarts eens bellen wat die er van zegt. Mijn huisarts had ook een brief geschreven voor de verzekering.

  Heel veel succes ,ben benieuwd naar jou beslissing

   

  #5693369 Quote

  Hoi Jessie,

  Bedankt voor je reactie! Heftig he, het is ook een moeilijke keuze. Bij mij gaf de huisarts, verloskundige en de GGD juist wel ok…lastig al die verschillende berichten vind ik! Je moet je natuurlijk wel goed beschermen maar ze zeiden er is geen actieve Zika en nauwelijks Malaria op Java…..zeker geen pillen nodig in elk geval. Ik denk dat ik wel ga; ik heb nu drie experts gevraagd en die zeggen het kan, dus….maar zal nog even extra onderzoek doen.


  Jessie J
  Bijdrager
  #5693372 Quote

  Hoi,

  Ja vond het ook wel heftig omdat iedereen wat anders zegt.

  Ik had ook nog het RIVM benaderd. Ook vreemd dat de GGD verschillende antwoorden geeft.

  Maar geniet er lekker van je vakantie.

  Wij gaan nu naar Griekenland denk ik, moeten nog kijken

  Groetjes

  #5693374 Quote

  Oh en wat zei het RIVM, als ik vragen mag? Volgens mij lijken we op elkaar 🙂 alles uitzoeken. Griekenland is ook heerlijk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct