Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nacht voeding

 • Auteur
  Berichten

 • Riversen
  Bijdrager
  #10183780

  Hallo mama’s, 

  Mijn zoontje is nu ruim 4 maanden en zit op 6 voedingen van 150 ml. (3x afgekolfde melk en 3x flesvoeding) soms gaan de flessen leeg maar niet altijd. Meestal wordt hij wakker rond 5.30 met enorme honger.

  Ik geef hem dan ook een volle fles, maar vervolgens heeft hij om 7.00 zijn slaap uit, maar dan is het nog geen tijd voor een fles.

  Dus loopt het ritme in de war (terwijl hij heeel erg gebaat is bij regelmaat en ritme). Want probeer het voeden-knuffelen-spelen-slapen ritme aan te houden. Als het afwijkt hiervan wordt hij ook wat onrustig omdat hij dan niet weet wat komen gaat. 

  Het liefst wil ik de voeding van 5.30 er af en dat hij hiervoor om 7.00 komt wanneer hij z’n slaap ook uit heeft, maarja hij heeft dus echt honger. En wakker houden tot half 9 voor de fles is te lang voor hem, als hij te moe is wil hij niet meer drinken.

  Nu geef ik hem vaak een beetje om half 8,  zodat ie daarna nog even lekker kan slapen, maar echt hongerig is hij niet. (drinkt dan rond de 50ml)

  Hoe zouden jullie dit aanpakken? De voeding van 5.30 rekken lukt niet en de late voeding van 23.00 krijgt hij al wat meer voeding met rijstebloem er in.

  Alle tips zijn welkom :-)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct