Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nachtangsten

 • Auteur
  Berichten

 • Fristii
  Bijdrager
  #10329034

  Mijn zoon van 6 is een hele lieve jongen het enige wat er met hem aan de hand is, is dat hij tics heeft en nachtangsten. De nachtangsten slopen me. Ook omdat ik 2 andere kleintjes nog heb. Ik vraag me af hoe lang deze fase gaat duren en of andere ouders ook kampen met nachtangsten van een schoolkind. Ik heb al geprobeerd om niet veel tv te laten kijken en meer buiten te laten spelen tot aan vaste ritme en noem maar op. Maar dagelijks wordt hij jankend wakker en het houd pas op als die goed wakker is dan slaapt hij weer. Dit gaat helaas ten kosten van ons allemaal. Mijn zoon weet de volgende dag van niets. Alleen ik weet niet meer tot hoelang dit gaat duren en door wat dit wordt veroorzaakt..

  #10329055 Quote

  Mijn zoontje 2,5 jaar had ook last van nachtangsten je kan ze dan het beste niet vasthouden want dat schijnt het alleen maar erger te maken. Ze gaan vanzelf weer verder slapen en de volgende ochtend weten ze er niks meer van. Althans zo werkte het bij mijn zoontje 


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10329804 Quote

  Ja vreselijk! Wij zijn met onze dochter uiteindelijk naar een homeopaat gegaan omdat ik niet meer wist wat ik ermee aan moest. Dat hielp heel goed, kan je echt aanraden. 

  #10330008 Quote

  Hoi, hier was onlangs ook al een onderwerp over gestart: https://www.oudersvannu.nl/forums/onderwerp/driftbui-night-terror/

  Ik weet niet hoelang dit al speelt bij jullie? 


  Fristii
  Bijdrager
  #10330054 Quote

  Eigenlijk altijd al maar sinds vorig jaar dat me andere zoon is geboren gebeurd het dagelijks.


  Fristii
  Bijdrager
  #10330055 Quote

  @ Denise,

  Dat heb ik nog niet gehoord ik ga het zeker proberen dankje !

  Lees ook: Naar de basisschool

  gebruiker412725
  Bijdrager
  #10338660 Quote

  Hi Fristii,

  Mijn dochter heeft hier ook zo ontzettend last van gehad. Het is niet alleen erg om te zien, want je kan ze niet vasthouden of knuffelen, maar het is ook zo vermoeiend voor jullie zo elke nacht in de weer. 

  Wat bij ons voor een ommekeer heeft gezorgd is dat we uitvoerig met haar de dag zijn gaan doornemen. Elke avond bespreken we haar dag en gebruiken hiervoor het boekje Slaapklets (bestellen via boekhandel of bol). Het is even investeren in de tijd voorafgaande het slapen, maar hopelijk werkt dit voor jullie ook. Het was voor onze dochter een manier van de dag verwerken en het heeft als voordeel dat ze wat uitvoeriger vertelt over de dag 😉 bij haar komt het nauwelijks meer voor. Bij onze jongere zoon zien we het nu ook af en toe, dus dat wordt weer een nieuw boekje bestellen.

  heel veel succes en hopelijk gaat het werken!

  groetjes

  allison

   

   


  gebruiker408107
  Bijdrager
  #10338679 Quote

  Ach ja dat is altijd zo naar. We hebben het met onze dochter ook gehad. Ik heb een ei gekocht wat licht geeft er waar je een paar drupprls etherische olie met water in kan doen. Dat zet ik een half uur voor ze gaat slapen aan. Ook neem ik samen met haar haar kamer door een zegt ze waar de monsters zitten en spray daar monsterspray. Helpt het? Ja want ze slaapt weer door dus ik vind het prima! Het ei kan je kopen bij http://www.degroenelinde.nl


  gebruiker322315
  Bijdrager
  #10338689 Quote

  Bij onze jongste van nu ook ruim 6 gebeurt het al vanaf dat hij 2,5 was. In het begin meerdere keren per avond/nacht  nu inmiddels gelukkig wat minder maar zodra er iets gebeurt of onverwacht veranderd dan kan ik de klok erop zetten dat hij weer een aanval krijgt. Zeker in de  afgelopen  maanden met de corona enzo. Volgens onze ha en andere medici zou hij er vanzelf overheen groeien.  Dus zolang het nu meer uitzondering dan regel is gaan we daar maar vanuit.  

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct