Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nachtfles eraf

 • Auteur
  Berichten

 • Pandalover
  Bijdrager
  #10254091

  Hallo, mijn zoontje krijgt nu 5 flessen van 180 cc op aanraden van het consultatiebureau. De laatste tijd krijgt hij om 19.00u de fles, gaat dan slapen en eerst werd hij om 23.00u wakker, maar dit wordt steeds later. Vaak na 12 uur, afgelopen nacht zelfs kwart over 1. Niet heel erg relaxt, maar als we hem alsnog om 23.00u geven als hij nog slaapt is het ook niet zo dat hij langer slaapt daarna.

  Hij wordt steevast na 4 a 5 uur wakker, meestal dus tussen 4 en 5. Volgens mij niet door honger, maar meer “uit gewoonte”. Hij krijgt dan een hele kleine fles, vaak maar 60cc en hierna slaapt hij verder tot 7 uur. 

  Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij niet meer voor deze fles komt? Ik probeer al door een speen te geven, maar dan blijft hij elke 10 minuten wakker worden. Het punt is nl. dat 5x 180 eigenlijk de max is en dat deze fles dus “extra” is. Ook heb ik echt het gevoel dat het hem helpt om verder te slapen, maar dat het niet uit honger is.

  Mensen die tips hebben?


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10254117 Quote

  Hoe oud is je kindje?


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10254128 Quote

  Mijn dochter had dit ook heel lang, wel tot ze 10 maanden oud was. Om 23.00 gaven we geen fles meer, dus om 19.00 de laatste.. maar ze werd altijd om 3.00 wakker. Niet omdat ze honger had, maar 90cc melk hielp haar wel doorslapen tot 6.30, precies zoals jij beschrijft. 

  Ik heb geen tips, ik heb destijds ook alles geprobeerd en op den duur me er maar gewoon bij neergelegd. Jammer dan dat die 90cc teveel is in 24 uur. Ze is nu 2 jaar en ze heeft er niks van gekregen!😛 Ik gaf liever een kleine fles dan dat ik er 20x uit moest voor een speen. 

  Wel gaf ik die fles altijd gewoon in haar bed. Ik haalde haar er niet uit en ook geen schone luier. Gewoon op mn knieen voor haar ledikant, in het donker. Fles erin en doorslapen, dat is de snelste manier😉


  Pandalover
  Bijdrager
  #10254134 Quote

  Hij is bijna 3 maanden.

  Ik zat ook te denken om toch wellicht te proberen door de laatste fles 3 om 3 schepjes voeding voor hongerige baby’s te doen, zou dat helpen?

  Ik vind het nl zo raar dat hij alleen door slaapt met een fles terwijl hij geen honger heeft. Volgens mij is het ook zo dat als hij niet tussen 3 en 6 wakker zou worden (tijdens de lichte slaap) hij het makkelijk zou redden qua tijd, van bijv 12 tot 6 of 7 uur. 


  Niempje
  Bijdrager
  #10254150 Quote

  Hoi,

  Kun je niet voor zorgen, zijn ritme is nu eenmaal nog zo.
  Het duurt nog best lang voor ze echt een ritme hebben dat ze in de nacht geen voeding meer ‘nodig’ hebben.
  Onze dochter is 13 maanden en heeft nu sinds 2 weken ook weer behoefte aan een fles snachts. Zoveel oorzaken bij zon kleintje.

  Dat je net over die liter zit maakt niks uit. Ze bedoelen er mee dat je niet structureel op 1300 ml voeding per dag uit komt.
  We hebben een maand gehad dat ze rond de 1150 ml ongeveer uit kwam. Ze had het nodig en nu niet meer..

  Ik zou er gewoon in mee gaan en hem in de nacht die fles geven. Met 5 maanden liet onze dochter de laatste fles ineens zelf vallen door er niet voor wakker te worden. 12 weken is natuurlijk nog erg jong ook om al een goed ritme gevoel te hebben qua nachten.

  Voeding voor hongerige baby’s weet ik niks van en kan ik je niet mee helpen helaas.

  Succes!


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10254156 Quote

  Ik vind het met 3 maanden ook nog heeel jong hoor!! Mijn jongste dochter is 10 weken en drinkt nog om 23.00-4.30-7.30! 

  Van mn oudste dochter weet ik dat het echt wel tot 10 maanden of langer kan duren voor ze écht altijd doorslapen! 

  Als je kindje nog zo klein is, moet je gewoon die fles geven s nachts. Hopelijk bouwt hij het zelf af, maar hou in je achterhoofd dat je met een beetje pech nog wel maanden aan die nachtfles vast zit! 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10254157 Quote

  Je verwacht denk ik iets teveel van je kleintje! 😉


  Pandalover
  Bijdrager
  #10254176 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. 

  Ik wil alleen even reageren op dat ik teveel verwacht. Dit vind ik nl niet. Ik ben ervan overtuigd dat je kinderen, hoe jong dan ook, al heel veel dingen kunt leren.

  Op basis van zijn gewicht en volgens het cb zou hij het gewoon moeten kunnen. Hij kan het ook, alleen dan vooral s avonds en ik vraag me af hoe je dat kunt verschuiven naar de nacht.

  Tuurlijk is het zo dat je je kindje volgt en hij krijgt die fles ook echt wel, alleen af en toe heb ik wel een beetje het gevoel dat het de trend is om maar vooral je kind te volgen, zonder zelf te sturen.

  Vroeger sliepen kinderen veel sneller door, als in 6 a 7 uur achter elkaar. Ik zelf vrijwel direct en ook van anderen die mijn leeftijd zijn, dus rond de 30, vertellen dat ze zelf als baby snel door sliepen. Maar hierbij bepaalden ouders veel meer de structuur. 

  Ik vraag me dan serieus wel af hoe het kan dat dit tegenwoordig veel minder is.. En is dat nou perse beter is of niet.

  Naar niemand een verwijt dit, maar ik vind het gewoon interessant hoe dit kan en een discussie waard


  Niempje
  Bijdrager
  #10254182 Quote

  Dit is zeker een leuke discussie waard 🙂

  ‘Vroeger’ was de moeder thuis en in deze tijd werkt denk ik 90% van de moeders ook. Het schema wat een kindje toen had was alleen maar thuis.
  Ik weet niet waar jullie kindjes allemaal heen gaan maar de mijne is op 4 verschillende adressen in de week.

  Daarmee vind ik het wel heel clynisch klinken met op basis van een gewicht. Er zijn zo veel verschillende factoren waardoor je kindje ergens last van kan hebben.

  Ergens vind ik dat je ‘gelijk’ hebt maar dan van rond de leeftijd van 2 jaar. Dan kun je ze dingen leren op een ander niveau en kunnen ze ook dingen uitleggen.

  Qua trend vind ik dat je op deze jonge leeftijd je kindje wel degelijk moet volgen op zekere hoogte. Als onze dochter niet ziek is, geen honger, geen pijn en noem maar op en het vertikt om te slapen en begint te huilen in bed terwijl ze wel echt moe is, dan laat ik haar huilen.
  Alleen op een latere leeftijd, zo rond de 6?? begint dat dan bepalen wij als ouder zeker wat er gebeurt. Ze krijgt niet 3 keuzes maar de keus van papa en mama. Ik hoor wel eens ik wil dat niet en je bent dit, dat gaat er bij ons dus echt niet in.
  Tuurlijk kan het straks in de praktijk anders zijn maar wij bepalen wat je doet.
  Net zoals nu met 13 maanden, ze krijgt van ons zeker het woordje nee te horen en als ze ‘slaat’ dan reageren we hier ook nu al op.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct