Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nachtluier?

 • Auteur
  Berichten

 • Huismus
  Bijdrager
  #10382932

  Hoi! 
  Wat is jullie advies/ervaring mbt nachtlueirs? Ons zoontje plast sinds een aantal dagen flink in de nacht en slaapt ook wat langer als anders. Nu was hij vanmorgen gewoon rond de normale tijd wakker, maar toch een natte romper en pyjama door een flink verzadigde luier. Hij is nu 21 maanden en draagt maatje 4 Kruidvat luier tot 18 kg. Dus zou voldoende moeten zijn.

  Of zal ik toch moeten kijken voor een nachtluier? Ik verschoon hem meestal een uur voordat hij gaat slapen ‘s avonds…


  MevrouwI
  Bijdrager
  #10382937 Quote

  Mijne meisje is wat jonger maar lekt van voor door, randje krult op der buikje om op 1 of andere manier, we gebruiken Kruidvat 4, maar ze hebben ook 4+ heb gehoord dat die oke zijn voor de nacht dus die wil ik testen.


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10382938 Quote

  Is het maat 4 of de 4+? Bij ons hielp het om de plus variant te gebruiken. 


  CFK
  Bijdrager
  #10382944 Quote

  Mijn zoontje is 14 maanden en draagt Snachts al maat 5 van Kruidvat. Ook altijd een flink verzadigde luier. Dus ik zou een maatje groter pakken mits deze redelijk goed past


  Maankindje
  Bijdrager
  #10382957 Quote

  Mijn zoontje (nu 21 maanden) lekte vanaf 10 maanden bijna elke nacht door. Ik gebruikte ook altijd Kruidvat luiers. Bij toeval had ik een keer luiers van de Aldi en hij lekte ineens niet meer door! Hier dus luiers van de Aldi sindsdien. Wel moeten we ook met die luiers op tijd overstappen naar een maatje groter voor de nacht. 


  MariekeSep
  Bijdrager
  #10382984 Quote

  Hier een zoontje van 15 maanden en hij draagt ’s nachts een Pampers baby-dry maat 5 anders is het ’s ochtends standaard een natte romper/slaapzak. Wij verschonen overigens ook nog eens om half 10 ’s avonds standaard, hier wordt hij niet wakker van. Hij slaapt wel lang (circa 13 uur gemiddeld) dus hij redt het gewoon niet met één luier. 

  Lees ook: Slaapritueel: 1 tot 3 jaar

  RomyVM
  Bijdrager
  #10382986 Quote

  Kruidvat 4+ of maat 5! Met 21 maanden lijkt maat 4 me wat krap? Ik werk in de kinderopvang en eigenlijk dragen alle kindjes vanaf 15-18 maanden maat 5.

  Mijn jongste dochter is nu 16 maanden en draagt Kruidvat 4+. Maar we zijn met het laatste pak bezig, binnen 2 weken schakelen we over naar maat 5. Ze weegt 12kg.


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10382998 Quote

  Mn zoontje is ook 21 maanden, was de laatste dagen met pampers baby dry 5+ nat sochtends, dus nu maat 6 en weer droog!

  dus maatje groter nemen!

  Mn zoontje plast savonds voor het slapen op de wc, drinkt na half 6 niks meer en plast alsnog onwijs veel…

  De + maatjes hebben extra absobtiemateriaal..


  Taps
  Bijdrager
  #10383022 Quote

  Altijd een maat groter nemen voor de nacht. Ook kan het soort luier helpen. Dat is vaak even een zoektocht. Overdag gebruiken wij premium protect van pampers en in de nacht een maat groter babydry van pampers. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct