Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nachtmerries Kleuter 5 Jaar

 • Auteur
  Berichten

 • Jill k
  Bijdrager
  #10588200

  Goedenavond allemaal,

  Onze zoon van 5 jaar word periodes twee a drie keer per week huilend wakker ongeveer twee uur nadat hij in slaap is gevallen. Hij zit dan rechtop in bed en huilt op een vreemde manier zonder tranen. Echt wakker is hij niet want we krijgen niet of nauwelijks contact. Soms geeft hij antwoord op vragen maar het komt niet echt binnen. Hij lijkt dan minuten lang echt heel bang en verdrietig. Soms wijst hij naar iets of kijkt langs ons heen. Het enige wat we kunnen doen is hem geruststellen beetje aaien over zijn hoofd en zeggen dat we er zijn. De volgende dag weet hij er niets meer van. We doen altijd een vast rustig ritueel voor het slapen gaan met douchen en een boekje lezen. Vaste tijd naar bed etc. Wie heeft dit ook meegemaakt? Ging dit vanzelf weer over? Tips zijn welkom 😊


  Ananasss
  Bijdrager
  #10588203 Quote

  Google eens op night terrors.


  Essil
  Bijdrager
  #10588210 Quote

  Het kan ook van doen hebben met een neiging tot slaapwandelen, gezien het tijdstip.

  Kan het zijn dat hij ergens stres van heeft, of iets -in zijn beleving- rottigs heeft meegemaakt?


  Jill k
  Bijdrager
  #10588213 Quote

  Goedemorgen,

  Bedankt voor jullie reacties👍👍

  Ik had inderdaad gegoogled op night terrors en dat het dus op dat tijdstip inderdaad plaatsvind. Hij heeft gelukkig niks echt naars in zijn omgeving meegemaakt waarvan ik zou weten wat het triggert. Hij is wel gevoelig en heeft soms moeite om zich te uiten bij onmacht of frustratie. Ik hoop dat er ouders zijn die dit ook hebben meegemaakt en of er tips zijn. Ik las bijvoorbeeld de tip om een uur nadat hij in slaap is gevallen hem even te wekken om het te doorbreken. 
  Slaapwandelen heeft hij (tot nu toe) niet gedaan maar las dat dat later kan komen dus ben er wel waakzaam voor. Mijn man en ik vinden het vreselijk om te zien hopelijk gaat het ook weer over.

   

  groetjes 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct