Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nachtvoeding Baby 11 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Elfje-
  Bijdrager
  #10601602

  Heeheee,

  Vraagje heeft iemand tips bij het doorslapen en de Nachtvoeding?
  Onze dochter is 11 maanden en komt iedere 3 uur nog voor een voeding zonder voeding word ze heeeel verdrietig/boos. Ze eet overdag gewoon goed. Als we haar meer voeding geven heeft dit geen invloed..


  Essil
  Bijdrager
  #10601607 Quote

  Misschien in hoeveelheden rustig afbouwen ’s nachts?

   

  #10601681 Quote

  Ik las ooit: banaan bij het toetje. Daar zitten stoffen in waardoor je goed gaat slapen. We hebben het een possje gedaan, maar onze dochter van bijna 2 komt ook nog bijna elke nacht voor een flesje (ergens tussen 11 en 4)… ik geef de fles nu al tijdens het verschonen, dat scheelt weer tijd dat ik uit bed ben 😉

  Sterkte!


  Elfje-
  Bijdrager
  #10601829 Quote

  Ja ook al geprobeerd ze word dan ook boos en verdrietig als het op is.. 


  DrieBoefjes
  Bijdrager
  #10601877 Quote

  Het kan gewenning zijn. Dat ze gewend is om de zoveel tijd wakker te worden en dan een fles te krijgen. Enige wat je daarbij kan doen is hopen dat het stopt of andere gewoonte aanleren. En dat laatste zal gepaard gaan met verzet.

  In de ogen van je dochter gaat het nu prima. Ze wordt een aantal keer wakker snachts, drinkt een lekkere fles en gaat weer slapen. Jij als ouder weet echter dat het niet nodig is en dat doorslapen uiteindelijk voor iedereen fijner is. Dus jij wilt dat zij dat graag gaat doen. 

  Mijn zoontje heeft ook tot bijna een jaar nachtvoedingen gehad. Maar rond 11 maanden wist ik dat hij het niet meer nodig had, hij had ook al af en toe per ongeluk doorgeslapen. Toen heb ik besloten dat hij geen fles meer kreeg s nachts. Toen hij wakker werd en ik dus geen fles ging geven, werd hij uiteraard boos. Logisch! Hij is gewend een fles te krijgen en ziet niet in waarom hij dat niet krijgt, waarom de gewoonte moet veranderen. Hij ziet dat niet in, want hij is een baby. Aan jou (in dit geval mij) dus de taak om vol te houden en hem uit te leggen waarom hij geen fles meer krijgt. Jij weet wel waarom je het doet en kan hem/haar helpen door er voor hem te zijn, uit te leggen en op een andere manier weer in slaap te komen. Als je dit volhoudt, kun je het patroon doorbreken en je dochter een nieuw patroon aanleren. Dit zal altijd gepaard gaan met verzet, simpelweg omdat je dochter het goed vindt gaan zo en geen reden ziet om het te veranderen.

  Ik hoop dat ik het een beetje duidelijk verwoord heb. Kortgezegd komt het erop neer dat jij weet wat goed voor je baby is en waar je baby naartoe moet. Baby zal altijd protesteren of boos worden als je een patroon zal willen veranderen waar de baby van houdt. De baby ziet simpelweg het grote plaatje en eindresultaat niet. Maar soms moet dat nu eenmaal. 

  Succes! Bij ons heeft het een paar nachten geduurd. Hou vol!


  Yima
  Bijdrager
  #10602045 Quote

  Mijn dochter is 10 maanden en we hebben pas succesvol 1 van de 2 nachtvoedingen afgewend. Het ging bij haar niet zo vanzelf als bij haar oudere zus. Ze moest wat gestuurd worden. 

  Ik heb 2 maanden de tijd genomen om steeds een half schepje af te bouwen. Elk stapje lager gaf eerst een paar dagen verzet. Pas als er een dag of 5 geen verzet was ging ik weer verder. Bij 90+3 heb ik de stap gemaakt naar verdunnen. 90+2. Toen was ze wat bozer. Maar na een paar dagen liet ze de helft staan en ging gewoon slapen. Nog een paar dagen later weigerde ze helemaal. En konden we eindelijk de avondvoeding loslaten. Alleen als ze erg spookt door bijvoorbeeld ziek zijn, komen we nog steeds wel op elke 3 uur uit.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct