Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

namen kiezen

 • Auteur
  Berichten

 • PuckenJuul
  Bijdrager
  #10080101

  hellllo!

  ik vind het zooooo moeilijk om een leuke naam te kiezen.. 

  hoe hebben jullie dat opgelost?

   

  X


  PM
  Bijdrager
  #10080106 Quote

  Lijstje gemaakt en mijn man ook, samen naar die namen gekeken en toen een top 5 gemaakt.. die namen hardop gezegd steeds ook in combinatie met onze eigen namen en toen uiteindelijk zijn we uit de naam gekomen.. 

  Wat je ook kan doen is zoeken op internet op betekenis 

  Of je fiets langs een school, zwembad,speeltuin of andere plekken waar kinderen komen en kijkt  of je een mooie naam hoort (schrijf hem wel even op)..

  Je kan familie/vrienden vragen wat ze denken wat voor naam jij zou kiezen, misschien komen ze onbewust met suggesties..

  Je kan ook een namenboek doorbladeren..

  Een naam uitzoeken op begin en/of eindletter

  Namen boek willekeurig open slaan en kijken of er een mooie tussen staat (weet wel dat ze eigenlijk altijd op alfabetische volgorde staan dus vooraan open slaan zijn meer abcde namen en op het eind xyz etc.

  Succes 


  PuckenJuul
  Bijdrager
  #10080113 Quote

  ahh thanks! 

  opschrijven en hardop uitspreken is wel een goede. we vinden echt wel wat namen leuk maar zijn er niet ‘verliefd’ op.. of bang dat het niet leuk bij onze eigen namen klinkt, haha.

  bedankt voor je reactie! 


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10080115 Quote

  Wij hebben eigenlijjk al jaren een naam dien we allebei leuk vinden, dus dat wordt de eerst e naam. Nu willen wij ook graag een tweede naam , die zoeken wij op betekenis en beginnend met dezelfde letter als de eerste naam . 

  Let er ook even op bij het uitkiezen van een naam dat wanneer je alleen initialen ziet er geen rare woorden uitkomen ( sm , sex dat soort dingen) 

  Ook is het handig om de naam niet met dezelfde voorletter als die van jezelf te laten beginnen als je precies dezelfde achternaam van jne kind krijgt anders krijg je bijvoorbeeld post voor j Jansen maar weet je niet welke van de 2 :p 

   

   

   

   

  #10080117 Quote

  Mijn vriend en ik hadden allebei de Zwitsal babynamen app op onze mobiel en dan kun je een naam liken of disliken door te swipen, als je allebei dezelfde naam leuk vind heb je een match. Soort tinder voor babynamen 😂


  PM
  Bijdrager
  #10080127 Quote

  Hallo,

  Graag gedaan! 

  Ik was eerst ook niet verliefd op de naam omdat ik er zelf niet op gekomen was en er ook niet echt op gekomen zou zijn maar door hem hardop uit te spreken begon ik er aan te wennen en ben er nu helemaal verliefd op en past het gewoon bij ons dochtertje! Het voelt goed en ben er heel blij mee..

  Kortom geef het even de tijd, het is zo belangrijk dat misschien geen naam goed genoeg lijkt maar uiteindelijk kom je er wel uit..

  Ik heb ook zo’n app voor de lol gedaan maar er kwamen namen uit als opties die ik echt verschrikkelijk vond (was niet die van zwitsal, die is misschien beter)


  PuckenJuul
  Bijdrager
  #10080156 Quote

  belangrijk..

  zeg dat wel, hahah! 

  bedankt voor de tips dames. we gaan er mee aan de slag! ((:

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct