Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nauwelijks Menstruatie Na Stoppen Nuvaring

 • Auteur
  Berichten

 • Mamacox
  Bijdrager
  #10501865

  Dag allemaal, ik ben sinds 28 september gestopt met de nuvaring. Ik kreeg erna mooi m’n onttrekkingsbloeding, en nam dan ook aan dat dit het begin van mijn cyclus was. 

  Mijn cyclus duurde 36 dagen (altijd onregelmatig geweest en na het ontpillen 3 jaar geleden ook heel lange cycli gehad, dus vond dit niet abnormaal). Ik heb op dag 32 wel voor de zekerheid een test gedaan die negatief was. Op dag 37 (woensdag) dacht ik dat mijn menstruatie was begonnen, maar het was echt ontzettend weinig. Een eenmalige lichte bloeding, en erna weer niets, tot twee dagen later op vrijdag: toen weer een eenmalige lichte bloeding overdag, dan weer niets tot de dag erna ’s avonds (gisteren). Sindsdien niets meer, behalve pijn in de onderrug. Kortom, ik heb op vier dagen 3 ‘bloedingen’ gehad die ik spotting zou kunnen noemen.

   

  Door mijn onregelmatige cyclus heb ik geen idee wanneer mijn ovulatie plaatsvond en kan ik dus niet terugtellen. Daar bovenop gebruiken we toch nog steeds condooms, wat me toch een betrouwbaar anticonceptiemiddel lijkt. Daarom lijkt het me sterk dat het een innestelingsbloeding zou zijn (ook omdat het zo verspreid is), maar ik heb zitten opzoeken en ik vind nergens iets terug van iemand die iets soortgelijks (een niet uitgebleven, maar ‘nauwelijkse’ menstruatie) heeft meegemaakt na het stoppen met hormonale anticonceptie zoals de nuvaring. Help, iemand? Ervaring?

   

  Bedankt!

   

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct