Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Navelbreuk

 • Auteur
  Berichten
 • #10243338

  Ons zoontje van 8 weken heeft een flinke navelbreuk meer ouders met kindjes die dit hebben ? Ook maak hij de hele dag een pers geluid maar poept goed niet hard maar dun herkend dit iemand ?


  Zonnekruid
  Bijdrager
  #10243361 Quote

  Heel herkenbaar! Bij mijn zoontje ontstond de navelbreuk rond 6 weken, en was zo’n 2 maanden later helemaal verdwenen. Maar het kan ook 3 jaar duren.. Het kan in ieder geval geen kwaad en ze hebben er geen last van.

  Ook het poepen was hier een uitdaging, hij was regelmatig flink aan het persen. Maar inderdaad ook gewoon dunne poep. Toen hij 8 weken was, had hij eens in de paar dagen ipv elke dag een poepluier. Helemaal prima, een efficiënt darmstelsel ;). Wel was hij bijna elke dag aan het persen en leek hij er last van te hebben. Maar daar doe je weinig aan, ze moeten het poepen echt nog leren en het wordt steeds makkelijker. Hij is nu 6 maanden en het gaat sinds kort zonder dat de buren het horen;) Hier hielp het wel vaak om over z’n buik te strelen, of hem tegen je aan te houden (druk op z’n buikje) en dan over z’n rug te strelen. Lekker warm en ontspannen.

  Maar als je twijfelt of vragen hebt, kun je ook altijd even contact opnemen met het CB.

  Succes!


  Esjeesje
  Bijdrager
  #10243393 Quote

  Mijn dochtertje had ook een flinke navelbreuk. Je kon de darmen voelen bewegen erdoor. De huisarts vond het dusdanig groot dat hij ons heeft doorgestuurd naar de kindchirurg. Deze zei dat de kans groot was dat de breuk zichzelf zou herstellen en anders zouden we na drie jaar terug moeten komen. Mijn dochtertje is ondertussen 6 maanden en de breuk is helemaal verdwenen!!


  Dm
  Bijdrager
  #10243432 Quote

  Mijn dochtertje heeft ook een navelbreuk. Ze is nu 7 weken en het is al wat minder dan voorheen.

   

  H


  Klijn
  Bijdrager
  #10243555 Quote

  Hier ook een klein golfballetje aan navelbreuk gehad. Ik weet niet meer precies wanneer, maar sowieso binnen 5 maanden was het helemaal verdwenen!


  Famkeh
  Bijdrager
  #10243681 Quote

  Onze oudste had ook een navelbreuk. Ons werd ook verteld door de kinderarts dat het geen kwaad kan en bij de meeste kinderen dit vanzelf weer geneest. Mocht de darm er doorheen komen, dan zou het kind continu huilen van de pijn, werd ons verteld..

  Toen onze zoon ca 9 maanden oud was, wilde hij op een dag niets meer eten en drinken, alles kwam er direct weer uit, meneer zag erg bleek maar huilde niet van pijn. Tijdens het verschonen merkte mijn man op dat de uitpuilende navel zo hard was als een steen. Toen toch maar naar het regionale ziekenhuis gegaan (was op een zondag). Direct doorgestuurd naar het kinderziekenhuis, aangezien de darm door het gat van de navelbreuk was gegaan en klem zat. De noodarts in het regionale ziekenhuis, kende dit alleen uit de theorieboeken (en hij was zeker de 50 al gepasseerd..) In het kinderziekenhuis konden ze de darm weer voorzichtig op de goede plek drukken. Daarna besproken met de artsen dat hij toch geopereerd zou worden in de weken er na. We hadden toen de operatie gepland, ca 1 maand er na en in de tussenliggende periode moesten we nog een keer naar het ziekenhuis omdat de darm er weer doorheen was gekomen en weer klem zat. Uiteindelijk werd hij er aan geopereerd toen hij 10 maanden oud was. Op zich een kleine ingreep, ik denk dat zoiets voor de ouders aangrijpender is als voor de kinderen. Onze zoon ging al lachend de operatiezaal in bij papa op de arm. Daarna ook helemaal geen problemen meer gehad. Het litteken zie je eigenlijk alleen als je weet dat hij geopereerd is.

  Ik zou je adviseren om iedere keer als je je kindje verschoond, even te kijken of alles nog zacht is en je de navel voorzichtig naar binnen kan masseren (dat werd ons geadviseerd in het ziekenhuis). Zolang dat prima gaat, is er geen probleem. En zoals al gezegd, bij de meeste kinderen groeit het vanzelf weer dicht, of het groeit niet dicht maar hebben de kinderen er verder ook geen last van. 

  Onze zoon was het 2e kindje in 10 jaar in het kinder(!)ziekenhuis met de afgeklemde darm, werd ons verteld. Werden ook veel foto’s gemaakt en artsen in opleiding die allemaal even een kijkje kwamen nemen. Onze zoon vond het allemaal erg gezellig in ieder geval 😀

  Kortom, vrij kleine kans dus op complicaties eigenlijk bij jullie kindje 😉

   

  Lees ook: Alles over doorslapen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct