Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Navelstrengbloed Bewaren Voor Stamcellen

 • Auteur
  Berichten

 • Poppin
  Bijdrager
  #10106187

  Hoi allemaal, 

  Ik ben benieuwd of er ouders zijn die het bloed uit de navelstreng hebben laten bewaren bij de stamcelbank. Ik overweeg zelf om dit wel te gaan doen. Ik ben benieuwd waarom jullie juist wel of juist niet er voor gekozen hebben om dit t doen! 

   

  #10106212 Quote

  Hoi XOXOxx,

   

  wij hebben de stamcellen uit de navelstreng van onze zoon opgeslagen.  Mijn man is zelf ziek geweest en heeft stamcellen van een donor ontvangen en nu gelukkig gezond. Ook al is de kans klein, maar mocht onze zoon in de toekomst door ziekte stamcellen nodig hebben, kunnen zijn eigen stamcellen gebruikt worden of een combi van eigen en donor stamcellen. 


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10106229 Quote

  Wij hebben het nu niet gedaan maar wil het de volgende keer (als die ooit mag komen) wel gaan doen. Blijkt dat je de melktandjes ook kan bewaren bij een stamcelbank. Dit wil ik ook gaan doen. Blijkbaar is 1 tandje al genoeg. Maar zijn dit weer andere soorten stamcellen dan uit het navelstrengbloed. Het is geloof ik wel duur om op te slaan maar niks is zo kostbaar als het leven van je kind toch? Dus als het financieel kán zou ik het zeker doen. Mocht het ooit nodig zijn wat we natuurlijk allemaal niet hopen, maar dan ben je blij als je het gedaan hebt. Als je het niet doet zul je dan altijd denken; had ik maar….


  Ierr
  Bijdrager
  #10106273 Quote

  Wij hebben het ook opgeslagen voor onze dochter. One ziekenhuis en Verloskundigepraktijk was er bekend mee  gaven aan dit steeds vaker te doen. Het opslaan kost je 10 euro per maand en ik snap dat het voor de aankomende 18 jaar zeker oploopt. Een andere mooie optie is om de stamcellen te doneren aan de stamcelbank! Dan worden deze waardevolle cellen te minste niet weggegooid en kan er misschien een leukemie patiënt die op een donor wacht geholpen worden. Snap niet dat er niet meer aandacht besteed word! Succes met je keuze.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct