Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Negatieve ovulatietesten (z&k), wie herkent dit?

 • Auteur
  Berichten

 • Yres
  Bijdrager
  #10198208

  Hoi,

  Aangezien mijn man en ik al 9 maanden bezig zijn voor ons eerste kindje, ben ik vanaf deze maand begonnen met ovulatietesten (zwanger & kids snel drogende dipstick). Ik kan alleen mijn ovulatie niet vinden! 

  Ik heb een redelijk contante cyclus (28-30d, met één keer 24d en één keer 26d) en ben begonnen met testen op de 11e dag. Ik zou mijn ovulatie (volgens apps etc.) verwachten op 4 mei, maar heb geen knaltest gehad, terwijl ik telkens 2 à 3x op een dag heb getest. Telkens hele lichte streepjes en soms echt bijna geen streepje (afwisselend, niet oplopend). Het gekke is ook: deze maand ook nauwelijks slijm gehad, terwijl dat de laatste cycli wel was. Nu is het vooral ‘waterig’ en heel weinig (sorry for the details). Herkent iemand dit? 

  Groetjes! 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10198223 Quote

  Als je per toeval nu weer een keer een kortere cyclus hebt, zou het kunnen dat je te laat bent begonnen met testen. Mijn LH piek is altijd 16 dagen voor ovulatie, maar alles tussen 10-18 dagen is normaal. Als je toevallig een langere luteale fase hebt, zou het kunnen dat je dus te laat bent begonnen met testen. En als je een kortere luteale fase hebt, zou het kunnen dat je piek gewoon nog moet komen. 

  Wat ook kan is dat deze testen misschien niet gevoelig genoeg voor jou zijn. Bijvoorbeeld omdat je gewoon wat minder LH aan maakt (niks om je zorgen om te maken) maar kan ook voorkomen als je standaard vrij veel drinkt. Variatie in hoeveel je gedronken hebt kan ook uitmaken voor of je donkerdere of lichtere streepjes krijgt, en kan er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat je ’s avonds standaard lichter test dan ’s morgens of juist andersom. Meerdere keren per dag testen kan wat dat betreft ook juist wat extra verwarring opleveren, al snap ik de verleiding zeker. 😉

  Mijn slijm is meestal geen touw aan vast te knopen, dus daar kan ik je niet mee helpen.


  BenB
  Bijdrager
  #10198276 Quote

  Precies wat ElsieJoy zegt eigenlijk. Wij gaan nu ronde 5 in en deze keer wat later begonnen met testen. Bijna té laat, want ik vond veel eerder mijn eisprong dan gedacht. Ik had deze ronde ook maar een heel korte cyclus van 22 dagen. Wellicht is je eisprong dus al geweest of moet het nog komen. Ik heb normaal gesproken een cyclus van 26 dagen, dus er kan ineens een verschil zitten.

  Ik zou 1, max 2, keer op een dag testen. Ik gebruik de testen van 2Besure. Die zijn voor mij wat te gevoelig, maar voor jou misschien perfect. Ik drink ’s ochtends rond 8 uur voor de laatste keer wat en tot half 11 drink en plas ik dan niet meer. Dan heb ik meestal goed geconcentreerde urine en een duidelijke test. 

  Ook ik heb geen verstand van slijm, dus daar kan ik je niet mee helpen. Veel succes!


  Yres
  Bijdrager
  #10198649 Quote

  Bedankt voor jullie reactie dames!

  @ElsieJoy, de streepjes verschillen inderdaad over de dag, dus kan me goed voorstellen dat het afhangt van hoe geconcentreerd het was. Gelukkig ben ik een echte labrat en vind ik het stiekem ook wel leuk met die testjes! Had er ook meteen 50 gekocht, dus had zoiets van: even de cyclus in kaart brengen. Ik zal voorlopig nog even vrolijk door blijven testen, wie weet vind ik dan toch nog een piek!

  @BenB, dankjewel voor de tip van 2Besure! Indien deze stripjes de volgende rondes ook niet voldoen, zal ik daar eens naar kijken! 

  Ik hoop stiekem toch nog wel dat ik die piek nog vind en ik niet te laat ben begonnen. Voor de testjes waren we namelijk nog niet zo goed aan de slag geweest, Haha. Zou anders wellicht een gemiste maand zijn.

  Heb wel het idee dat de laatste test (vandaag) wel donkerder is dan alle voorgaande. Er is dus nog een beetje hoop dat we deze maand nog goed kunnen benutten! 


  Yres
  Bijdrager
  #10198758 Quote

  Update: 

  zojuist wel een positieve ovulatietest. De teststreep is zelfs donkerder dan de controle, dus de stripjes zijn gelukkig gevoelig genoed voor mij.

  Vind het wel echt een late ovulatie, want was 20 april ongesteld en verwacht mijn nod 19 mei. Maar goed, het is dus geen gemiste ronde, maar gewoon een behoorlijke portie ongeduld van mijn kant, Haha!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10198802 Quote

  12 dagen voor NOD is echt nog niet superlaat hoor (en zelfs 10 dagen niet, want het kan nu natuurlijk nog even duren voordat je ei daadwerkelijk springt)! Dat lijkt alleen maar zo omdat we zo vaak lezen dat het 2 weken/14 dagen voor NOD zou moeten zijn, en dat is misschien gemiddeld ook wel zo, maar veel vrouwen zijn gewoon niet precies gemiddeld. 😉 Maar wel fijn dat je nu dus weet dat het geen verloren ronde is! 🙂

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Yres
  Bijdrager
  #10199033 Quote

  Haha, inderdaad @ElsieJoy, wanneer we afwijken van het gemiddelde, wordt dit al snel bestempeld als ‘niet normaal’. Fijn, om je geruststellende berichtje te lezen, dat het nog wel meevalt! 

  Ben wel gelijk aan het terugdenken aan voorgaande maanden, waarbij we meestal rond de 14e dag dachten: nu is ergens de ovulatie. Daar zouden we wel eens hebben naastgezeten. Oeps! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct