Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Negatieve testen, toch zwangerschapsgevoel

 • Auteur
  Berichten
 • #10195475

  Hallo allemaal,

  Vorig jaar in augustus heb ik een miskraam gekregen. Ik was nog maar 1 dag overtijd toen ik testte op zwangerschap omdat ik gewoon aan alles voelde dat ik zwanger was. De urinetest was positief en uit de bloedtest kwam dat mijn HCGwaarde op 38 stond. Amper 4 dagen later kreeg ik een miskraam.

  Ik ben toen gestart met de minipil (Cerazette). Af en toe vergat ik deze en dan kwamen mijn maandstonden onmiddellijk door. Bij het correct innemen, kreeg ik ze helemaal niet meer.

  6 weken geleden ben ik gestopt met de pil in te nemen, omdat ik opnieuw wil proberen zwanger te raken. Ik heb mijn maandstonden sindsdien nog steeds niet gekregen. Dit vond ik al raar omdat ze normaal gezien al doorkwamen bij het vergeten of te laat innemen van 1 pilletje.

  2 weken geleden begonnen de kwaaltjes: ’s nachts misselijk wakker worden, erg pijnlijke en gevoelige borsten (vooral tepels), pijn/druk/krampen in onderrug en onderbuik en veel ‘dik’ witverlies. Ik dacht dat dat een teken was van mijn ms die eindelijk zouden doorkomen, maar nogsteeds niets.

  Bij mijn eerste zwangerschap had ik een vreemde smaak in mijn mond maar verder geen lichamelijke klachten. Ik had alleen heel sterk het gevoel dat ik zwanger was en voelde me erg verantwoordelijk. Een sigaret smaakte me niet meer en na 2 slokjes wijn was ik al aangeschoten. Daarom ging ik er vanuit dat ik nu niet zwanger ben, het voelt lichamelijk wel meer aan als symptomen maar emotioneel niet.

  Voor de zekerheid heb ik een urinetest gedaan, die was negatief. De dag erna ben ik naar de dokter geweest om mijn borsten te onderzoeken en zij zei dat mijn klieren enorm gezwollen zijn. Voor de zekerheid testte ze mijn bloed op HCGwaarde, maar ook dit was negatief.

  Ik word gek van dit gevoel en alle kwaaltjes. Mijn borsten zijn al voor zo lang ik me kan herinneren bijna ‘gevoelloos’ geweest en nu voel ik ze de hele dag door. Ik word ’s nachts wakker van de pijn als ik op mijn buik lig.

  Een bloedtest is normaal toch echt heel veilig, dus een zwangerschap is uitgesloten. Begint mijn lichaam dan nu pas te ontpillen?

  Ik denk mezelf gek hierover.

  Veel liefs

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct