Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Negeren Of Niet

 • Auteur
  Berichten

 • Kreeftjeee
  Bijdrager
  #10206794

  Hoi meiden! Ik had een vraag aan jullie. Mijn baby van 9 weken wordt de laatste tijd om 5 uur in de nacht wakker (na de laatste voeding half 12) en jammert dan slechts een beetje. Het is nog niet echt echt huilen, maar meer dat je denkt het gaat straks over op.. ik werd dan wakker door de babyfoon, maar doordat ze niet huilde deed ik mijn ogen weer dicht. Ik dacht ik word dan over een kwartier alsnog wakker, maar ineens was het half 8 in de ochtend!! Tot 2x toe! Vannacht weer, maar omdat ik zoooooo nodig moest plassen kon ik daarna niet gelijk meer slapen. Het gejammer bleef doorgaan en op een gegeven moment trok ik het niet meer en haalde ik der toch voor der voeding. Nu zei mijn moeder dat dat niet slim was. Blijkbaar doordat ik het door de moeheid de nachten daarvoor het negeerde, stopte ze met jammeren uiteindelijk (geen idee wanneer, want ik sliep dan alweer). Zo leert ze doorslapen zei mijn moeder. Ik moet echter eerlijk zeggen dat ik het echt heel zielig vond vannacht (ook al huilde ze niet echt echt), dus dat ik dan toch ga twijfelen of ze niet echte honger had en na 10 minuten overstag ging. Plus 9 weken is nog best jong. Ze groeit overigens wel als kool en zit op de curve van een baby van 14 weken. Ik geef BV. Wat zeggen jullie? Gewoon doorzetten aankomende nachten tenzij ze echt gaat krijsen? Bedankt alvast! 


  StephW
  Bijdrager
  #10206822 Quote

  Ik geloof niet dat je zon ukkie dingen kan leren. Ik geloof dus niet dat ze snapt wat er gebeurt. Pas vanaf een half jaar schijnen ze dingen echt door te krijgen. Maar ik liet dus niet jammeren zo jong. Daar moet je je overigens niks van aantrekken, want je kind heeft maar 1 moeder: jij. Wat wil je zelf liever en wat voelt goed? Iedere generatie gelden weer andere regeltjes.. dus ik volg lekker mijn gevoel. Ik kan dat aanraden 😉 jij kent je kindje t best immers


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10206836 Quote

  Sommige baby’s jammeren ook in hun slaap. Dan zou ik haar wel laten liggen. Maar als je haar al even hoort jammeren en het gaat niet over, gewoon even kijken. Evt speentje erin en weer weggaan. En anders gewoon een voeding geven en weer terug leggen. Op die leeftijd leggen ze die connectie nog niet hoor, dat komt pas vanaf 6 maanden. 


  Klijn
  Bijdrager
  #10206876 Quote

  Wat de anderen ook zeggen: je hoeft echt niet bang te zijn dat je iets “verpest” op deze leeftijd, dat besef komt pas veel later!

  Verder zou ik denk ik lekker op je eigen gevoel afgaan. Als ze om 5 uur jammert maar daarna toch tot half 8 slaapt, was het vast geen echte honger, anders laat een baby echt wel van zich horen. Maar als jij het gevoel hebt dat er wel iets is/ze wel trek heeft, haal je haar er toch gewoon uit voor een voeding? Vertrouw op jezelf en je dochtertje!

  #10207969 Quote

  Je hoeft met 9 weken nog niet bang te zijn dat je iets aanwent, dus doe wat je gevoel zegt. Jij kent je dochter en haar hongersignalen het beste. Denk je dat ze  honger heeft, dan gewoon voeden. Het kan ook zijn dat ze even wakker wordt uit een slaap cyclus en wat moeite heeft om verder te slapen. Dan zou ik haar een tijdje laten liggen. Zolang het bij jammeren blijft en niet overgaat in huilen, vind ik dat niet zielig. 


  JomieJW
  Bijdrager
  #10209702 Quote

  Ik sluit me aan bij de andere moeders die zeggen dat je op je moedergevoel moet vertrouwen! Een slaapritme kun je je kindje met 9 weken nog niet aanleren, laat staan doorslapen. Dat doet een baby of dat doet een baby niet, in de meeste gevallen niet. Of wel, maar dan vaak met periodes waarin het wel goed gaat en periodes waarin ze weer meer wakker zijn. Onze zoon heeft niet doorgeslapen tot 6 maanden, daarna werd hij vaak nog 1 keer wakker voor een voeding (heb tot 9 maanden BV gegeven). Hij is nu 20 maanden en wordt nu alleen nog wakker als hij zijn speen kwijt is of als hij echt niet fit is. 

  Meestal als een baby écht honger heeft, dan weet je het wel. Dan zetten ze het op ’n krijsen. Als het alleen een beetje jammeren is, dan moet jij doen waar je je goed bij voelt. Als je de ene keer er uit gaat om haar te halen, en de andere keer haar laat liggen is dat toch ook goed? Als ze je nodig heeft, dan hoor je haar vanzelf wel 😉 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct