Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Net 3 Weken Zwanger En Corona

 • Auteur
  Berichten
 • #10543363

  Hallo Allemaal,

  Ik heb dit al een paar keer voorbij zien komen maar meestal wat later rond de 5 weken. Vandaar mijn vraag omdat ik me erge zorgen maak.

  Ik ben nu net 3 weken zwanger en ben met 2,5 halve week positief getest op Corona, en ik heb een dag en nacht koorts gehad schommelend tussen de 38,5 tot 39,5 ik durfde geen paracetamol in te nemen omdat ik daar verschillende reacties op internet over las. Toch heb ik s’nachts 1 ingenomen en daarna niet meer. (daarna duurde de koorts nog een dag)

  Wel heb ik de volgende ochtend met de huisarts gebeld en die zei dat ik als de tempratuur boven de 39,5 kwam een paracetemol mocht nemen. Maar toen toch ervoor gekozen om het niet te doen.

  Ik schrik er best wel van wat ik nu lees op internet over koorts tijdens het eerste trimester en vooral zo vroeg. Omdat het risico bestaat dat bepaalde lichaamscellen door warmte ontregeld kunnen raken. Heeft iemand dit ook zo vroeg gehad? En hoe gaat het nu?

  Ik hoor het heel graag,

  Groetjes

   


  Bezig bijtje
  Bijdrager
  #10543370 Quote

  Ik ben 3 jaar geleden heel ziek geweest waarschijnlijk direct tot 1-2 weken na de conceptie. Was geen corona, want dat hadden we toen nog niet, maar een hele flinke buikgriep. Ook met hoge koorts
  Wel paracetamol gebruikt. Mijn dochter is nu 2,5 en gezond


  Madiline
  Bijdrager
  #10543371 Quote

  Hoi.

  Allereerst beterschap. Ten tweede relax! Je vruchtje kan wel wat hebben. En de paraceramol is echt wel ok als je huisarts het zegt.

  Liefs

  #10543375 Quote

  Bedankt voor jullie berichtjes heel fijn.

  #10543380 Quote

  Ik ben 3 jaar geleden heel ziek geweest waarschijnlijk direct tot 1-2 weken na de conceptie. Was geen corona, want dat hadden we toen nog niet, maar een hele flinke buikgriep. Ook met hoge koorts Wel paracetamol gebruikt. Mijn dochter is nu 2,5 en gezond

   

   

  Wat vevelend dat je zo ziek bent geweest. Dat kan ontzettend vevelend zijn buikgriep.

  Maar wat mooi dat jullie een gezonde dochter hebben. Heel fijn om te horen. Ik maak me best snel zorgen ook omdat dit onze eerste is. Dat maakt het dubbel zo spannend denk ik. 

  Bedankt voor je bericht.

  #10543383 Quote

  Hoi. Allereerst beterschap. Ten tweede relax! Je vruchtje kan wel wat hebben. En de paraceramol is echt wel ok als je huisarts het zegt. Liefs

   

  Bedankt voor je bericht. 

  Doet mij goed, fijn dat ik het hier kan vertellen en dat het me wat meer gerust stelt.

   

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10543389 Quote

  Misschien dat jullie dat weten de clearblue test gaf afgelopen vrijdag 3+ weken aan.  Mijn laatste menstruatie  was 16 februari, nu heb ik een onregelmatige cyclus. Ik had op 8 en 9 maart een positieve ovulatie test maar hoe kan ik dan rekenen? Ben ik dan als je voor de ovulatie meetelt 5 weken zwanger? Soms snap ik er niks meer van.

  #10543397 Quote

  Ben ook benieuwd, bij mij bijna hetzelfde..15 Feb laatste menstruatie
  16 Maart positieve zwangerschap test
  Vandaag test met clear bleu 3+
  11 April eerste echo

  #10543568 Quote

  Ben ook benieuwd, bij mij bijna hetzelfde..15 Feb laatste menstruatie16 Maart positieve zwangerschap testVandaag test met clear bleu 3+11 April eerste echo

  Ik heb net met de verloskundige praktijk gebeld en die zeggen inderdaad 5 weken zwanger. 

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct