Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Net te weten gekomen zwanger angst

 • Auteur
  Berichten

 • Hannah
  Bijdrager
  #10163414

  Hallo  

  Ik weet sinds vrijdag dat ik zwanger ben , alleen ik ben een roker. Vorige maand was ik al geminderd tot 5 sigaretten per dag, ik rookte eerst zowat een pakje per dag, omdat we zwanger wilden worden. Door een sterftegeval in de familie ben ik 2 weken geleden toch weer meer gaan roken. Nu voelde ik me al vanaf dinsdag best beroerd. Ik heb alles ook bijgehouden van eisprong en nod en zo maar door dat verdriet ben ik alles vergeten. Totdat ik beroerd werd, ben ik in mijn agenda gaan kijken om te zien wanneer ik ongesteld moest worden. Toen bleek dat ik al 4 dagen over mijn nod zat. Heel erg zenuwachtig en vol schrik deed ik een test ja hoor zwanger. Ik heb sinds gisteren niet meer gerookt maar ben echt bang dat het te laat is dat mijn kleintje er iets van heeft opgelopen..

  Heeft iemand een dergelijke ervaring ? 

   


  KayP
  Bijdrager
  #10163459 Quote

  Roken is nooit goed maar ik ken mensen die de hele zwangerschap hebben gerookt en gewoon een gezonde kleine hebben. 

  Geruststelling dat pas vanaf week 9 / 10 de navelstreng gaat werken. Voor nu zorgt de dooierzak voor voeding. 

   


  Hannah
  Bijdrager
  #10163463 Quote

  Oh maar in die dooierzak heeft de nicotine teer en andere stoffen dan geen invloed of wel ? Heeft de kleine nu nog geen navelstreng? Oh dat wist ik niet!

  Maar m’n Angst blijft wel want het zat toch ook in m’n bloed 


  Hannah
  Bijdrager
  #10163468 Quote

  Oh maar in die dooierzak heeft de nicotine teer en andere stoffen dan geen invloed of wel ? Heeft de kleine nu nog geen navelstreng? Oh dat wist ik niet!

  Maar m’n Angst blijft wel want het zat toch ook in m’n bloed 

  #10163473 Quote

  Ten eerste wat ontzettend goed en knap dat je gelijk stopt. Het is niet goed om te roken tijdens je zwangerschap maar je bent er zo vroeg bij er is tot zes weken ongeveer niet echt bloed contact met jou, dus vertrouw op je lichaam en die baby die daar zijn ding doet en geef jezelf een schouderklopje


  Mimi
  Bijdrager
  #10163476 Quote

  Wat goed dat je meteen stopt met roken zodra je weet dat je zwanger bent. Roken tijdens de zwangerschap is nooit een goed idee, maar het is nog heel vroeg en het is echt knap dat je meteen bent gestopt (hoeveel mensen zeggen er niet “ach 1 kan geen kwaad,.. rook al minder dan hiervoor.. stress is ook slecht etc”).

  veel sterkte met het stoppen, zal niet makkelijk zijn in t begin ongetwijfeld maar je doet het voor het allermooiste doel, jouw kleine kindje! En probeer je niet te druk te maken hoor wat gebeurd is is gebeurd, terugdraaien kun je het niet meer. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Suus DG
  Bijdrager
  #10163586 Quote

  Ik ben ook gestopt toen ik er achter kwam dat ik zwanger was en ben inmiddels bijna 14 weken zwanger. Nipt uitslag was goed, hartje klopt en bij elke echo en check zeggen ze dat alles er goed uit ziet.

  Ik zou me niet zo druk maken als ik jou was. Stress is ook niet goed voor je baby! 


  Zoë
  Bijdrager
  #10163625 Quote

  Goed dat je nu gestopt bent! Hoor soms dat vrouwen gewoon doorroken. Ik was ook eerst geschrokken omdat ik ook nog had gerookt tot aan de positieve test. Ja goed is het niet maar als je het gewoonweg niet wist, tja en nu lekker gezond eten en proberen niet terug in de valkuil van het roken te vallen. 

  Liefs Zoë 


  KayP
  Bijdrager
  #10163738 Quote

  Navelstreng is er wel al. Is allemaal zo bijzonder. Bloedcontact is er inderdaad nog niet Maar stoppen is altijd goed 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct