Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Neus Spoelen Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10540811

  Hallo,

   

  Mijn zoontje is al 3 weken verkouden. Hij verslikt zich heel vaak in zijn eigen snot en hoest dan heel erg, soms zelfs overgeven. Hij is 8 maanden. Hij slaapt amper nog snachts. Het neuszuigertje vind hij vreselijk. Hij gaat al hard huilen als hij hem ziet. Nu heb ik gisteren monodoses zoutoplossing gehaald. Gisteren toegediend en vannacht sliep hij weer goed! Mijn partner wil me alleen niet helpen ermee.. Omdat ons zoontje zo hard huilt en tegenstribbelt. Ik denk dat het slechte slapen slechter is voor hem dan 5 minuten ongemak. Maar ik voel me ook erg schuldig als hij zo huilt. Mijn partner liep gisteren gewoon weg, kwaad omdat ik doorging met de oplossing terwijl ZL huilde en liet me het andere neusgat alleen doen terwijl het met zijn tweeen veel sneller gaat. Hij stribbelt heel erg tegen. Wat vinden jullie, 5 minuten huilen is toch beter dan heel de nacht door huilen omdat hij geen lucht krijgt? En hoe zou ik dit in mijn eentje kunnen doen zonder dat het lang duurt en hij het flesje steeds wegduwt? Mijn partner wil me niet meet helpen. Toen het meer snot was en ik het peerage gebruikte wilde hij het ook nooit doen. Alsof ik het leuk vind.. :(


  Littlegirl
  Bijdrager
  #10540828 Quote

  O lastig. Deze discussie hebben wij thuis ook wel eens. Vanuit beide perspectieven ook….

  Ik denk net als jij… Soms is het even rot maar is het voor zijn eigen bestwil.
  Aan de andere kant, het klinkt wel als een echte strijd.

  Is er niet nog een oplossing die iets minder strijd veroorzaakt en ook helpt?
  Hier hielp ook weinig tegen het hoesten en snot. Tot ik haar liet slapen met het raam open en twee gesneden uien naast haar bed 🤷 misschien kan je dat nog proberen?

  Ellende hoor… Want dat niet slapen is ook zo zwaar 😴

  #10540848 Quote

  Ik ben van mening (en gelukkig mijn man ook) dat het beter is om hem even in de houtgreep te houden en de oplossing toe te dienen. Het is uiteindelijk voor hun eigen bestwil. Daarna lekker troosten en ze zijn het zo vergeten.
  Het gaat nog veel vaker voorkomen dat ze verkouden zijn. Zoutoplossing helpt echt. Onze zoon van net 3 is het ondertussen zo gewend dat hij het krijgt dat hij niet eens meer tegenstribbelt.

  #10540851 Quote

  Oja. Hier hielp ook luuf onder de voetjes erg goed!


  CHS
  Bijdrager
  #10540856 Quote

  Wij doen de zoutoplossing elke ochtend en avond. Is het beste en idd het is even brullen maar voor zijn eigen bestwil en ze slapen, eten veeeeel beter!

  #10540872 Quote

  Ja, toch wel he? Als mijn partner zo gestresst gaat zitten doen reageert ZL daar ook heel erg op. En dan duurt het alleen maar langer. Ik vind het wel lastig om het alleen te doen. Hij sliep vannacht eindelijk weer rustiger.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10540908 Quote

  Hier hetzelfde. Hij helpt wel maar met een gezicht alsof ik ons kind martel… Hij weet echt wel dat het even moet, net als met zetpil soms, maar hij vindt dat erg lastig en sneu.


  Sopi
  Bijdrager
  #10540918 Quote

  Tsja, sommige dingen moeten even voor eigen bestwil toch? Mijn dochter wil ook haar tanden niet poetsen, maar dan moet het ook even snel onder protest. Beter even verdrietig (het is zo over en daarna knuffelen) dan later rotte tanden toch? 😉 In dit geval precies hetzelfde. Hij is het zo vergeten en slaapt daarna heerlijk. Waar zit je man precies mee dan? Is hij bang dat het pijn doet bij je zoontje?


  Mootje
  Bijdrager
  #10540928 Quote

  Ik zou het ook gewoon blijven doen hoor, inderdaad liever even een paar minuten strijd dan dat je kindje er zo lang last van heeft. Gelukkig denkt mijn man er hetzelfde over. Misschien helpt het ook wel om een luchtbevochtiger in de kamer te zetten. Hoop dat je kindje gauw opgeknapt is!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct