Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

neusspray xylometazoline zwangerschap

 • Auteur
  Berichten

 • Mascha Mascha
  Bijdrager
  #10239969

  Ik ben nu ruim 4 weken zwanger en heb neusspray gebruikt met xylometazoline. 

  Nu lees ik overal dat het schadelijk kan zijn etc. etc.

  Vorig jaar augustus heb ik een miskraam gehad dus ik ben zo bang dat ik er weer 1 krijg nu we eindelijk weer zwanger zijn

   

  Wat is jullie idee? Kan het kwaad?

  #10239972 Quote

  Hoi! Had mijn hele zwangerschap last van zo’n irritant verstopte neus door die slijmvliezen. Ik heb gehoord dat het ‘schadelijk’ kan zijn om dezelfde reden dat het schadelijk is voor niet zwangeren: het kan bloeddruk verhogend werken. En dat is een iets groter risico als je zwanger bent.

  Maar dus: gewoon niet de aanbevolen dosering overschrijden 🙂


  Aniann
  Bijdrager
  #10239974 Quote

  Fijn dat je het nu wel weet toch? Kun je overstappen op zoutoplossing en laat je de xylometazoline staan. Snap wel dat je nu ongerust bent, maar laat het los. Nu je het wel weet, kun je een bewuste keuze maken of je het middel nog wil gebruiken. En bij twijfel of gebruik van medicatie de volgende keer even bellen met de VK, dan weet je het zeker.


  Paradise
  Bijdrager
  #10240006 Quote

  Hoi,

  Ik had in het voorjaar erg last van hooikoorts en mijn neus zat dag en nacht verstopt. Een gewone zoutoplossing werkt dan dus niet. Heb toen de huisarts en de verloskundige gebeld, en een neusspray met xylometazoline mag je gewoon gebruiken, zolang je het niet langer dan 5 dagen achter elkaar gebruikt. Zoals MikkieX hierboven dus al zei, de aanbevolen dosering niet overschrijden. 

  Succes! 


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10240012 Quote

  Je mag het 1-malig in je zwangerschap gebruiken gedurende maximaal 5-7 dagen. Zoals hierboven ook aangegeven kan het er voor zorgen dat je bloeddruk wat hoger wordt. Een hoge bloeddruk zorgt ervoor dat je placenta minder goed doorbloeden kan, en er dus minder voedingsstoffen bij je kleintje kunnen komen. Ik zou zeggen dat het voor jou nog helemaal geen probleem hoeft te zijn want jou kleintje is nog niet afhankelijk van de placenta. Hoge bloeddruk is over het algemeen ook pas een punt later in je zwangerschap. Dus ik zou zeggen dat je je geen zorgen hoeft te maken! Geniet van je zwangerschap! 


  WendyPar
  Bijdrager
  #10240024 Quote

  Ik heb het in mijn eerste zwangerschap wel een aantal keren gebruikt. (Was toen vaak verkouden) Niks aan de hand uiteindelijk. Tijdens de bevalling kwam ik er pas achter dat het eigenlijk niet mocht dus. 😅

  maar zoals eerder ook al is gezegd hoef je je er in dit stadium absoluut niet druk om te maken. En al helemaal niet als het eenmalig was. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Nicolle B
  Bijdrager
  #10240039 Quote

  Vanaf nu niet meer gebruiken dan😊

  Die ene keer kan vast niet zoveel kwaad.

  Maar van mijn dokter mocht ik het echt  niet gebruiken. 

  Dus ik zou zelf geen risico nemen en ook al word hierboven gezegd 5 dagen en niet langer gebruiken.

  Mij raadde de dokter het echt af.  En kreeg tot 2 keer toe een andere neus spray voor zwangere.  

  Ook al werkte ze niet😊

  Maar die ene keer kan vast geen kwaad  en maak je je toch zorgen. Lucht je hart bij je verloskundige of dokter.😊 mensen die ervooe geleerd hebben en die je kunne geruststellen😊😊

  Fijne zwangerschap 

  #10240093 Quote

  Dit mag je korte tijd gebruiken als je zwanger bent, dus geen zorgen. Daarnaast ben je nog maar zo kort zwanger dat je kindje nog niet gevoed wordt via de placenta.

  Als je er niet gerust op bent, bel dan even met de Ha of verloskundige. Al is ’t maar voor de geruststelling. 

  #10244696 Quote

  Ik ben dan heel slecht. Ik ben nu bijna 37 weken zwanger en ben meer dan de helft van de zwangerschap verkouden geweest. 

  En ik heb een langere periode(3 weken) voor het slapen gaan een pufje in beide neusgaten gedaan, zodat ik een beetje kon slapen. 

  Ben er sinds 6 weken mee gestopt, maar nog steeds last van een verstopte neus😫….

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct