Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet Aan Huis Kunnen Komen

 • Auteur
  Berichten
 • #10470182

  Hallo allemaal,

  Hier een vraag (sorrt niet gericht op babys).
  Ik (18 jaar) en mijn vriend (20 jaar) wonen samen met ons zoontje (4maanden) bij mijn schoonouders. Pff ik ben het zat we hebben alles geprobeerd maar een huis/appartement is niet aan te komen. Idd wij zijn jong maar we hebben goede inkomsten en kunnen heel goed alleen voor onze kleine man zorgen. Nu nog een huis ik ben het hartstikke beu hier dat gebemoei met hoe ik mijn zoontje opvoed wij willen gewoon een eigen plekje een eigen huishouden en ons zoontje een eigen slaapkamer bieden. Wie heeft ervaring hiermee en hoe kunnen wij snel aan een woningen komen (omgeving Eindhoven) Urgentie krijgen we niet en we reageren iedere dag via wooniezie en huurwoningen.nl we betalen zelfs voor sites al een jaar lang iedere dag reageren bellen bezichtigen en niks krijgen we weten het niet meer.

  Alvast bedankt voor de reactie.


  Gbvrlbji
  Bijdrager
  #10470186 Quote

  Hee,
  Wat vervelend zeg, snap dat je er veel mee bezig bent. Ik kom zelf ook uit omgeving Eindhoven, en weet uit ervaring dat je echt moet blijven bellen, verder wil oproepen op Facebook ook weleens helpen, ik weet dat hier bij mij ook vaak huurhuizen op Facebook gezet worden als een soort reclame zeg maar. Weet dat er in Eindhoven ook studio’s te huur komen, weet zo alleen even niet hoe dat heet.. op Strijp S, misschien dat je dat eens kan opzoeken, misschien ook niet ideaal, dat is een grote kamer, (echte grote kamer, is een oude fabriek geweest) met een open slaapkamer, maar dan hebben jullie iniedergeval wel een eigen plekje..
  Hoop dat je er wat mee kan!
  Liefs,


  Astrid FaRa
  Bijdrager
  #10470192 Quote

  Ik ben niet bekend in Eindhoven maar is particuliere huur geen optie? Is vaak duurder maar als jullie inkomsten goed zijn kun je altijd vanuit dat duurdere huurhuis zoeken naar een goedkoper huurhuis. Dan heb je in ieder geval een plekje voor jezelf! Succes!

  #10470208 Quote

  Heel begrijpelijk dat je een plek voor jouw gezin alleen wil. De huizenmarkt is drama. Je typte dat jullie een goed inkomen hebben?  Goed genoeg om een hypotheek af te sluiten? Ik weet het.. de huizenmarkt is drama maar als je een huisje kan kopen zou ik mezelf daar op focussen. Ik weet het, jullie zijn jong, maar als het goed gaat tussen jullie en jullie willen verder als gezin dan is een huis kopen wel de beste investering. Misschien kunnen ouders garant staan voor de lening?


  Aykiz
  Bijdrager
  #10470234 Quote

  Ik was in 2019 getrouwd, wij kregen geen woning. Wij moesten tijdelijk bij mijn schoonmoeder wonen tot wij een woning kregen.

  2019 okt kregen wij eindelijk een woning na 6 jaar. Ik was de eerste! Het is een kleine appartement 40m2 met maar één slaapkamer.

  Ik werd zwanger van mijn eerste zoon, het is een kleine woning maar gelukkig hebben wij een grote berging waar alles opgebergd is, slaapkamer is 16m2 ruim voor grote kast ledikant grote bed comode.

  Ik ben nu zwanger van de tweede bijna uitgerekend en nu ben ik maar 1 jaar ingeschreven. Als ik weet dat ik pas na 6 jaar een huis kreeg met maar 1 slaapkamer, dan kunnen wij dit al vergeten.

  Mijn vraag is aan jouw hoelang sta je ingeschreven? Is het geen optie om een huis te huren met maar een slaapkamer, want dat gaat nu prima.

  #10470277 Quote

  Gebruiker10262088 schreef:Heel begrijpelijk dat je een plek voor jouw gezin alleen wil. De huizenmarkt is drama. Je typte dat jullie een goed inkomen hebben? Goed genoeg om een hypotheek af te sluiten? Ik weet het.. de huizenmarkt is drama maar als je een huisje kan kopen zou ik mezelf daar op focussen. Ik weet het, jullie zijn jong, maar als het goed gaat tussen jullie en jullie willen verder als gezin dan is een huis kopen wel de beste investering. Misschien kunnen ouders garant staan voor de lening?

  Dat garant staan dat kan tegenwoordig niet meer. Je moet het dan als ouders op papier een gift maken voor de bank (belastingvrije schenk overeenkomst van ouder naar kind). Hoe je dat dan achter de schermen regelt met afbetalen is dan privé maar officieel is het dan een gift. Andere optie is natuurlijk dat de ouders het huis kopen en alles op hun naam staat en jullie het huren.

  Toevoeging: ik lees online her er der nog wel over garant staan zie ik nu. Wel vreemd want in 2018 zeiden ze bij mij dat dat definitief niet meer mogelijk is.


  Astrid FaRa
  Bijdrager
  #10470400 Quote

  Aanvullend; misschien ook eens rondkijken net buiten jullie zoekgebied, wie weet wat je daar tegen komt! Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct