Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet kunnen slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Vandanaa
  Bijdrager
  #10397146

  Hoi allemaal,

  Ik ben momenteel 33 weken zwanger van ons 3e kindje. Na 2 jongens krijgen we nu een meisje, een droomde uitkomt voor mij!

  Maar hoe leuk het ook is, de kwaaltjes zijn echt zwaar. Vooral het niet kunnen slapen en onrustige benen. Ik loop de hele nacht in huis alsof ik een beveiliger ben 🙈
  Iedereen slaapt behalve jij…dat gevoel! En als je dan even indommelt dan moet je plassen 🙄

  Iemand die mijn leed deelt🤨😆

  #10397161 Quote

  Heel herkenbaarMijn kleine meid is nu 2 week oud en wat ben ik blij dat ze er is
  Laatste 2 maand van zwangerschap sliep ik 2 a 3 uur per nacht
  Geen houding kunnen vinden dan weer warm dan koud
  Bekken die onwijs pijn doen
  In bed uit bed na wc of toch niet elke nacht zelfs soms tot grote ergernis van mijn vriend die 5 uur sochtens uit bed moest om te werken
  Dus snap je helemaal
  Wat ik deed en soms wel hielp warm douche voor slapen gaan wat warms drinken voor dat je in bed stapt goed plassen dat hielp mij vaak om wat langer te slapen en kussen onder je voeten en kuiten ( tenzij je op je zij ligt)


  Vandanaa
  Bijdrager
  #10397165 Quote

  Ow het is zo erg! Het niet kunnen slapen is echt een dingetje…en dan heb ik in de middag zoveel slaap. Kan geen dutje doen vanwege de 2 jongens.

  Het maakt niet uit wat ik probeer, slapen lukt niet.
  Hopen dat ik deze laatste weken door kom🙄

  #10397182 Quote

  leg iets onder je matras bij je voeten, waardoor je met je benen/voeten omhoog ligt. Dit heeft mij in mn vorige zwangerschap geholpen


  Lewis
  Bijdrager
  #10397183 Quote

  Wat vervelend dat je niet kunt slapen en ook nog de jongens erbij hebt. Zwaar hoor. 

  Ik herken het wel een beetje. Heb veel last van krampen in mijn benen gehad. En ook gewoon die giga buik, pijnen, voorweeen. Ik sliep ook erg slecht. Maar bij mij was het de eerste, dus ik kon rustig aan doen. 

  Wat mij overigens echt hielp met mijn benen was extra magnesium slikken. De verloskundige raadde dit aan. Het zat al in mijn miltivitamine, maar in een erg lage dosis. En dat was magnesium oxide, die niet zo goed opneembaar is. Je hebt magnesiumcitraat nodig, en de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid voor zwangeren en borstvoedende vrouwen is 350 mg. Je haalt natuurlijk ook uit je voeding, dus een 200 mg tablet om aan te vullen is voldoende. Na een week merkte ik al duidelijk verschil. Ik heb geen kramp in mijn benen meer gehad. Wie weet werkt het ook voor rusteloze benen.

   

   


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10397204 Quote

  Pfoe ja zo herkenbaar… Ik slaap ook heeel slecht en heb onrustige benen.. Wat voor mij helpt is om de lattembodem iets omhoog te zetten zodat ik met mn benen ietsje omhoog lig, en ik slik magnesium tabletten voor se onrustige benen…. Soms leg ik een kussen tussen mijn knieën, ook dat helpt wel..

   

  Tegen het slechte slapen doe ik de verwarming zo vroeg mogelijk uit, dan is het niet zo warm op de kamer, anders word ik badend in het zweet wakker, ik eet en drink na 8 uur niets meer, behalve hooguit een slokje water bij het tandenpoetsen dan, ik heb altijd water naast mijn bed staan voor in de nacht(die halve liter drink ik snachts vaak helemaal op) en ik lees zeker een halfuur voor ik ga slapen en soms langer.. Om rust in mijn hoofd te krijgen. Meestal helpt dit wel enigzins

   

  Succes! 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Vandanaa
  Bijdrager
  #10397533 Quote

  Dank jullie voor de reacties!

  Ik heb hetzelfde probleem ook gehad bij mijn eerste 2 zwangerschappen. Niks heeft mij geholpen. Lig ook vaak te piekeren over de bevalling zelf. Krijg een geplande keizersnede dus. Wordt mijn 3 keizersnede.

  Al met al moet ik er gewoon even doorheen. Mijn nachtdienst is weer begonnen 🙈


  vleermuis
  Bijdrager
  #10397823 Quote

  he wat vervelend joh. En dan moet je nog even he.. ik ben 37 wkn en zwanger v nr4 (meisje na 3 jongens, dus je blijdschap daarvoor herken ik;))
  Ik herken het slechte slapen ook, de onrustige benen ook, alleen bij mij is dat niet zo’n issue gelukkig. Ik heb wel de hele nacht pijn (vooral in m’n ribben, buik en bekken), in alle houdingen, dus dat zorgt bij mij vooral voor de slapeloosheid. Irritant he! Ik word er ook echt gek van, maar je moet erdoorheen idd. niet zo veel aan te doen… hoop dat je nog wat hebt aan de tips hierboven.

  Succes met de laatste loodjes. je gedachten maar proberen te focussen op het mooie resultaat over een week of 7;)


  Vandanaa
  Bijdrager
  #10398177 Quote

  Inderdaad heel erg vervelend. Vooral omdat je wel moe bent maar het gewoon niet lukt. Ik blijf maar staren naar het plafond.

  We moeten er inderdaad doorheen! Zodra we onze meiden in onze armen hebben vergeten we dit ook allemaal weer 😊

  Jij nog meer succes met de laatste loodjes 🤗

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct