Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet kunnen werken eerste trimester

 • Auteur
  Berichten

 • Tieske
  Bijdrager
  #10365659

  Hoi allemaal,
  Ik ben 10 w 5d zwanger en heb me 3 weken geleden ziekgemeld op het werk. Ben even benieuwd naar lotgenoten. 😊 Ik zou heel graag willen werken maar kan maar maximaal een half uur op mijn benen staan. Daarna word ik enorm duizelig en neemt de misselijkheid toe waardoor ik moet gaan liggen. Heb hier wel moeite mee want ik wil me niet aanstellen en voel me een beetje schuldig tov mijn werk.
  Zijn er hier dames die dit herkennen?


  StephW
  Bijdrager
  #10365704 Quote

  Wow wat heftig, kan je max 30 min achtereen staan? Zou dat wel even met je vk bespreken, want volgens mij is dat wel te heftig.. waren je bloedwaardes goed? Ik herken het niet verder.


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10365708 Quote

  Heb dit m’n eerste zwangerschap ook gehad, zat van week 7 TM 10 thuis en daarna halve dagen. Met name door extreme misselijkheid en medicatie daartegen waardoor ik geen auto mocht rijden. Moest toen een uur rijden en de keren dat ik het probeerde viel ik echt bijna in slaap achter het stuur dus was niet verantwoord.

  Nu bij m’n tweede zwangerschap werkte ik grotendeels thuis en tegenwoordig ook dichterbij huis en heb ik heftigere medicatie gevraagd (op aanraden van een vriendin die huisarts is). Toen kon ik het wel volhouden. Metoclopramide heette dat.

  Vond het idd met name vervelend omdat ik me echt een beetje een aansteller voelde (veel dames bikkelen er redelijk doorheen in t begin) en omdat ik aan het einde van de rit met 34 weken verplicht met verlof moest ipv 36 weken omdat het UWV was bijgesprongen in mijn loonkosten de eerste weken. Ik vond het ook echt niet leuk om zwanger te zijn terwijl het mega mega gewenst was en we er lang op moesten wachten. Sterkte iig, het wordt beter en je doet het voor iets heel moois!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct