Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet Lekker Voelen

 • Auteur
  Berichten
 • #10555907

  Hallo ik heb een vraagje. Ik ben nu bijna 8 weken zwanger. Sinds een week heel beroerd elke keer. Duizelig, kots en kots misselijk maar nog niet hoeven spugen, enorme hoofdpijn en suizende oren. Herkent iemand zich hierin? Ik heb echt alle tips qua eten al geprobeerd maar niks kalmeert me maag. Ben ook echt de hele dag misselijk en niet alleen de ochtend.. Ik werk zelf in de kraamzorg dus weet hoe belangrijk rust is. Maar zit nu al een week thuis omdat ik gewoon niet in staat ben te functioneren met deze klachten. Iemand tips wat voor hen wel gewerkt heeft om te eten en de eerste weken door te komen? Alvast bedankt!

  #10555928 Quote

  Ik ben ook heel erg misselijk geweest. Huisarts gebeld en Emesafene gekregen. Daardoor voelde ik me beter, al ging de misselijkheid pas met 13 weken echt weg. Kon hierdoor wel redelijk functioneren


  Kinderwensnrtwee
  Bijdrager
  #10555930 Quote

  Van harte gefeliciteerd!
  Maar vervelend dat je je zo beroerd voelt.
  Helaas herkenbaar, ben nu ruim 7 weken en ook kotsmisselijk en heel erg moe. Heb nog geen gouden tip. Het is enigszins te doen als ik af en toe een cracker met kaas of rijstewafel met appelstroop eet. Vooral belangrijk om je bloedsuikerspiegel niet te erg te laten pieken (door in korte tijd veel suiker te eten) en sowieso kleine beetjes.

  Heb jij het elke dag of wisselt het wat?
  Ik ga morgen ook even de VK bellen en kijken wat zij nog zegt, want dit is niet te doen..

  #10555945 Quote

  Als eerste gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Bij de tweede ook behoorlijk misselijk en gewoon niet fatsoenlijk kunnen functioneren. Een belletje naar de huisarts en pilletjes genaamd suprimal hebben me enorm geholpen. Ik zou morgen even contact zoeken met verloskundige en huisarts. Veel succes met de misselijkheid. En probeer toch te genieten van de zwangerschap.


  Juffielies
  Bijdrager
  #10555950 Quote

  Zeker even de huisarts bellen. Ook ik kreeg emesafene voorgeschreven en hielp enorm de scherpe randen van de misselijkheid weg te nemen. Voelde me tot 13 weken niet top, maar al zóveel beter toen ik die pilletjes kreeg.


  Essil
  Bijdrager
  #10555958 Quote

  Hoe is je bloeddruk? Suizende oren is een symptoom van te hoge bloeddruk.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #10555996 Quote

  Die emesafene heb ik ook gekregen alleen doet het bij mij totaal niks. Bloeddruk was ook niet bijzonder. De vk zegt dat ik ermee moet dealen en ik er niets aan kan doen. Het word op een gegeven moment minder maar ik weet gewoon niet hoe ik moet werken als ik me zo beroerd voel.

  #10556081 Quote

  Ik ben nu 7+5 dagen zwanger en sinds een week ook weeïg en bij tijden misselijk en overgeven. Ik zie er tegen op om morgen naar het werk te gaan, want niemand daar weet het nog.. hoe doen jullie dit?


  Pien
  Bijdrager
  #10557873 Quote

  Ik ben nu bijna 9 weken zwanger en ook al sinds de 6 weken en paar dagen enorm misselijk. Inmiddels al 3 weken ziekgemeld op werk omdat ik niks waard ben. Heb al sinds het begin van de misselijkheid emasefene maar heb niet het gevoel dat het veel voor me doet. Ik vind het heel erg zwaar om zoveel thuis te zijn, continu met eten bezig te moeten zijn. Hopen dat het gauw over gaat.

  Ohja, ik vroeg mijn huisarts om primperan, zij vond dat alleen te overdreven omdat ik niet de hele dag spuug. (2x per dag ongeveer)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct