Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet meer in wieg na 3 uur 's nachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10320785

  Hoi allemaal,

  Ik ben een kersverse vader van mijn dochter Philippa van 6 weken oud. Zij slaapt eigenlijk begin van de nacht prima. Alleen na ong 3 uur ’s nachts wordt ze na de voeding altijd erg onrustig en lijkt ze niet meer in haar wieg te willen liggen. Ze huilt niet maar slaapt ook niet echt. Ze vecht dan ook een beetje tegen het inbakerslaapzakje (Swaddle up). Haar uit het slaapzakje helpen werkt ook niet, want dan zwaait ze nogal met haar armen en blijft ze op die manier wakker. Ze heeft ook beetje last van reflux dus dat wordt dan ook nog eens verergerd.

  De enige manier om haar door te laten slapen is op mijn buik. Aangezien ik zelf dan wakker moet blijven, wordt het een korte nacht. Ze wil de speen nog niet echt pakken. Zijn er ouders die hetzelfde hebben? Gedeelde smart is halve smart. Iemand nog tips of ervaringen?

   

  #10320822 Quote

  Kan ze goed haar hoofdje draaien? Probeer dan eens op haar buik of leg haar in zijligging. Succes!


  MooSW
  Bijdrager
  #10320835 Quote

  Buikliggin raden ze niets voor niets af. Dit zou ik niet doen. Zeker niet in de nacht als je zelf ook verder gaat slapen. Overdag oefenen op de buik als je er zelf bij zit prima. 
  maar ze adviseren niet voor niets alleen de rugligging. 

  misschien zit er nog iets dwars van de nachtvoeding?

  #10320844 Quote

  Buikliggin raden ze niets voor niets af. Dit zou ik niet doen. Zeker niet in de nacht als je zelf ook verder gaat slapen. Overdag oefenen op de buik als je er zelf bij zit prima. maar ze adviseren niet voor niets alleen de rugligging. misschien zit er nog iets dwars van de nachtvoeding?

  Dat is een advies idd. Sommige kinderen slapen beter op hun buik of op hun zij. Dit kun je overdag proberen als je in de buurt bent. Dan heb je snel genoeg door of je kind wel of niet sterk genoeg is in het nekje

  #10320893 Quote

  Je kunt nog proberen om een handdoek onder het matrasje te doen bij het hoofdeinde. Dan stroomt de voeding niet zo makkelijk terug 

  #10320895 Quote

  hoi!

  hoe ik ook begrijp hoe eng het is, zou ik er zelf ook voor kiezen om je dochter op haar buik te laten slapen. 

  misschien kan je het overdag een keer proberen om te kijken hoe sterk ze is in haar nek? dan hoef je haar ook niet in te bakeren.

   

   

  Lees ook: De meest voorkomende babykwaaltjes

  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10320909 Quote

  Onze zoon sliep ook alleen op zn zij.. Wel in een kussen..

  Nu een echte buikslaper!

  #10320915 Quote

  Bedankt voor de tips. Op de buik slapen gaan we niet doen in de nacht. Als ze wat ouder is. Nog andere tips?


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10321378 Quote

  Sommige kinderen van deze leeftijd hebben nog heel erg de geborgenheid van papa of mama nodig. Ik vond het hieronder gelinkte artikel heel mooi. Het is geschreven voor moeders maar misschien heb je er als vader ook iets aan. Mijn ervaring is dat als je snapt waar bepaald gedrag vandaan komt, dat de wens om het te veranderen vaak verdwijnt. En anders moet je maar denken: het is een fase, het is een fase, het is een fase. 

  veel succes en geniet van je kleintje! 

  https://www.liefdevaneenmoeder.nl/mama-word-eens-wakker/

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct