Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet Meer Slapen Na Nachtvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10553642

  Hallo, 

  Onze dochter van 4 maanden is in het algemeen niet zo’n fan van slapen :-). Ondertussen krijgen we het klaar om haar wakker in bed te leggen waarbij ze in slaap valt (zowel overdag als ’s nachts).

  Het eerste deel van de nacht gaat goed. Na haar nacht voeding, meestal rond half 3, valt ze ook vrij vlot terug in slaap maar binnen het half uur daarna begint ze heel onrustig heen en weer te bewegen met haar hoofd en onrustig met haar armen te bewegen. Dit zorgt ervoor dat haar speen uitgaat.

    Geven we die niet terug dan wordt ze steeds onrustiger tot er krijsend in bed ligt. Geven we de speen wel terug dan blijft ze een 2-5 tal minuten rustig waarna het tafereel gewoon terug opnieuw begint (onrustig, speen uit,..).  Dit houden we dan vol tot 7u waarna we opstaan. Ze heeft hier eigenlijk al last van sinds ze een maand of 2 is.

  Ze heeft ’s nachts ook echt moeite om de 4u tussen de voedingen te halen maar ik weet niet of dat relevant is. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben of tips hebben hoe we hier best mee omgaan? Alvast bedankt! 


  Tes sa
  Bijdrager
  #10553644 Quote

  Wij hebben een meisje van 15 weken en hier is het regelmatig hetzelfde.
  Sommige nachten laat ze zicht goed weer in bed leggen na de nachtvoeding (ergens tussen 2 en 5 komt ze meestal) en hoe dichter tegen 7 uur hoe lastiger het wordt.

  Wat hier goed helpt is als ze echt onrustig blijft in haar bedje om haar tussen ons in te leggen en een handje vast te houden.
  Ook kan je dan makkelijk de speen er telkens terug in doen zonder op te hoeven staan.
  Zo kunnen we dan bijna altijd toch tot 7 uur nog doorslapen.

  Misschien heb je hier iets aan! Succes 🙂


  CFK
  Bijdrager
  #10553649 Quote

  Je zou nog kunnen inbakeren? Ergopouch cocoon is een fijn slaapzakje. Dan liggen ze niet te strak ingebakerd, maar kunnen ze minder met de armen maaien


  Beebb
  Bijdrager
  #10553701 Quote

  Wij hadden dit probleem ook! Sinds dat we erachter zijn gekomen dat hij een buikslaper is, slaapt snachts heerlijk!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct