Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet Naar De Verloskundige Durven

 • Auteur
  Berichten
 • #10561895

  Zoals de titel al zegt durf ik niet naar de verloskundige. Ik ben inmiddels 7+ week zwanger en heb nog steeds geen afspraak gemaakt, dit vanwege mijn angststoornis. Mijn vriend gaat sowieso mee naar de afspraak maar ik durf nog steeds niet. Ben zo bang om in volledige paniek te raken. Ik ben ook bang voor de huisarts en daar ben ik dus ook al lange tijd niet meer geweest.

  Ik maak me vooral zorgen om het intake gesprek en ook dat ze mij moet gaan aanraken tijdens de echo. Vind het zo vervelend want wil natuurlijk graag weten of alles goed gaat met mijn kindje


  MamaE
  Bijdrager
  #10561901 Quote

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! 

  Wat lijkt me dat vervelend zo’n angststoornis! Ik heb er zelf gelukkig geen ervaring mee maar het is misschien een goed idee om je verloskundige te bellen en meteen open kaart te spelen? Ze moeten hier sowieso van weten ivm de begeleiding van je bevalling straks. Ze hebben dit vast eerder meegemaakt en kunnen je misschien al een beetje gerust stellen aan de telefoon, wat extra tijd inplannen en je de verschillende opties vertellen. 
  je zou ook met je huisarts kunnen bellen en dit voorleggen, wieweet zijn hier wel gespecialiseerde verloskundigen voor waar je naar toe kan worden verwezen?

  succes en sterkte!


  Boysmomforever
  Bijdrager
  #10561902 Quote

  Wat heftig dat je deze gevoelens hebt.
  Misschien dat je eerst telefonisch met de verloskundige contact hebben en bespreken dat je met angsten zit. Zij kunnen en zullen daar rekening mee houden. Maak het bespreekbaar. De verloskundige zal niet oordelen en absoluut rekening houden met jouw gevoelens.
  Geef goed je grenzen aan en lukt t jou niet om uit te spreken laat dan je man het uitspreken.
  Je kan tijdens je hele zwangerschap bespreken wat je wel en niet wilt, dan kan men er rekening mee houden.
  Succes!


  HeHoLetsGo
  Bijdrager
  #10562005 Quote

  Gefeliciteerd!

  Ben je toevallig in behandeling voor je angststoornis? Misschien dat je vanuit daar iemand hebt/kent waar je je zwangerschap al mee kunt delen, die je evt ook richting verloskundige/HA kan begeleiden? 

  Telefonisch is dan wellicht de eerste stap, zodat je je angsten en gedachtes kunt aangeven en vooral wat het moeilijk maakt, wat er echt nodig is vanuit de vk en wat jullie kunnen overslaan? 
  Heel veel succes!! 

  #10562028 Quote

  Wat vervelend voor je! Ik heb tijdens mijn burn-out dit soort angsten gehad en snap je dus heel goed! Ten eerste hoop ik dat je hulp kan krijgen bij de angststoornis, want het leven kan erg zwaar zijn zo. 

  Dan een praktische tip: ik zou de verloskundige mailen en in de mail vertellen over je angsten. Daarbij vermelden dat je het fijn zou vinden als ze van te voren kan vertellen hoe de afspraak kan verlopen. Ook kan je in de mail zetten dat je graag via de mail de afspraak maakt, zodat je niet hoeft te bellen. Dat soort dingen konden mij erg helpen. Veel sterkte (en gefeliciteerd met je zwangerschap!)


  Essil
  Bijdrager
  #10562459 Quote

  Bij een intakegesprek wordt je in principe nog niet fysiek onderzocht. Eerst kennis maken, en daarna beslissen voor welke praktijk je gaat. Daarna pas een fysiek onderzoek. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  ZazouTwee
  Bijdrager
  #10562466 Quote

  Dat ligt maar net aan je praktijk Essil, ik kreeg meteen een (inwendige) echo. 


  CharlyL
  Bijdrager
  #10562798 Quote

  Weet niet waar je woont, maar ik zou proberen je te laten doorverwijzen naar een pop-poli! Zij zijn gespecialiseerd in vrouwen die zwanger zijn en dit soort klachten hebben 🙂 Begin inderdaad met een mail, beetje laagdrempelig. Succes!


  Essil
  Bijdrager
  #10562929 Quote

  Dat ligt maar net aan je praktijk Essil, ik kreeg meteen een (inwendige) echo.

  Terwijl je nog niet voor die praktijk gekozen had? Bizar. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct