Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet onder dekbed blijven

 • Auteur
  Berichten
 • #10344324

  Heeft er iemand wellicht een goede tip? Mijn zoontje is altijd een draaier geweest ib bed. Hij ligt vaak in de gekste standjes. Dit was al in de ledikant en nu in zijn peuterbed nog steeds. Het nadeel nu is alleen dar hij nooit onder zijn dekbed blijft liggen, waardoor hij s ochtends echt ijsklontjes heeft. S avonds een keertje instoppen heeft geen zin. Heeft iemand wellicht een goede tip?


  Puckabella
  Bijdrager
  #10344325 Quote

  Hier ook zo’n draaiende peuter.  Wellicht warmere kleren/ sokken aan in bed? Of een peuter slaapzak?


  Niynti
  Bijdrager
  #10344328 Quote

  Ons zoontje (26m) slaapt onder een ledikantdeken sinds overgang naar nieuw bedje. Wil graag rond de herfst over op een dekbedje. Laken of ledikantdeken lukt me nog wel om strak te trekken tussen de zijkantjes, maar zoontje ligt ook geregeld met blote beentjes ’s nachts (was een geheen en weer met wel/geen slaapzak en wil nu al een maand geen slaapzak, maar vaak ook geen pyjamabroek nou ja dan niet 😉). Anders is een (zomer)slaapzakje eventueel nog een optie? Maar ben enerzijds blij dat hij er bij ons af is, hoeven we dat niet af te leren 😏Heeft jouw zoontje het echt koud ’s ochtends? Ik vind het bloter liggen ook zo zieligjes voor mijn zoontje, maar heb ook vaak het idee dat wij als ouders het zo gewend zijn om “toegedekt” te zijn en dat die guppies het eigenlijk helemaal niet zo koud hebben als wij wellicht denken 😅


  Nika
  Bijdrager
  #10344339 Quote

  Peuterslaapzak van bijv. Puckababy. Het draaien en woelen houd je toch niet tegen en zo ligt hij er alsnog warmpjes bij


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10344478 Quote

  Ik zou idd een slaapzak nog ff aanhouden, idd die van Puckababy 130cm

  of zo’n slaapzak die je op de camping zou gebruiken, om hem aan een deken te laten wennen…

  (denk dat wij straks het zelfde probleem hebben.. Zoontje raakt nu al helemaal in paniek van dekentjes)


  RomyVM
  Bijdrager
  #10344642 Quote

  Idd slaapzak aan en in de winter een fleece pyjama!

  Lees ook: Peuterpuberteit, over eigenwijs zijn en nee zeggen
  #10344747 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Helaas wil hij absoluut niet in een slaapzak slapen. Had al gekeken voor broekjes met van die sokjes eraan, maar krijg ze nergens gevonden. Anders idd gewoon maar sokken eroverheen


  MelsD
  Bijdrager
  #10344840 Quote

  Witlof for kids heeft speciale Tuck-inn dekentjes. Zelf nog niet geprobeerd want vind ze behoorlijk prijzig maar hoor er goede verhalen over.


  MilkaOreo
  Bijdrager
  #10345163 Quote

  Hier precies hetzelfde met onze dochter, wij doen haar gewoon een pyjama aan en eventueel sokjes. Ligt aan de tempratuur, de afgelopen dagen heeft ze alleen in een rompertje geslapen ivm. De warmte. Ik dacht eerst dat ze vanzelf wel onder de deken ging liggen als ze het koud kreeg, maar helaas gebeurt dit (nog) niet.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct