Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Niet Onder Dekbed Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10260230

  Hoi,

  ik heb het volgende probleem bij mijn dochter van bijna 3 1/2 jaar. Ze slaapt in een groot eenpersoons bed, echter ze ligt meestal dwars tegen het hoofdeinde aan. Op zich vinden we dat niet zo erg, maar ze ligt hier altijd zonder het dekbed. Een slaapzak is geen optie meer omdat ze zindelijk is en ze deze niet zelf weer aankrijgt. Wie heeft er tips zodat we ervoor kunnen zorgen dat ze in elk geval onder het dekbed gaat liggen. Nogmaals desnoods dwars in bed.

  groetjes Evelien 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10260241 Quote

  Mijn zoontje is een jaar ouder en slaapt keurig in zijn peuterbedje. Alleen… altijd bovenop zijn dekbedje. Eigenlijk nooit de behoefte gehad om hier iets aan te doen.

  Misschien is mijn tip. Laat het gaan.

  Of anders leg je een ledikant dekentje over haar heen als je zelf naar bed gaat tegen de kou.

  #10260248 Quote

  Mijn dochter is 2 jaar en slaapt nog in het ledikant en wil écht geen slaapzak meer aan en ook écht niet onder een deken… pfff…

  Dus ze slaapt in fleece pyjama met sokken. En als ik s avonds naar bed ga, leg ik toch een dikke deken over haar heen. Soms ligt ze daar s ochtends nog onder, meestal niet.

  En ja, ze wordt ook echt wel eens koud wakker.. niks aan te doen helaas. In de winter leg ik een electrische deken onder het onderlaken, dat scheelt veel! 

  #10260249 Quote

  Als ze me s nachts niet wakker zou worden van de kou. Zou ik het ook laten gaan, maar dat wordt ze dus wel en ze wil dan niet meer slapen. S avonds extra toedekken is ook een probleem omdat we niet zonder dat ze wakker wordt op haar kamertje kunnen komen. 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen