Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niet willen slapen smiddags

 • Auteur
  Berichten

 • Marmara
  Bijdrager
  #10371079

  Hallo allemaal,

  onze zoon van 2,3 jaar oud wil niet meer slapen tussen de middag. Althans thuis niet, op de opvang slaapt hij ruim 2 uur, waarna ze hem ook nog wakker moeten maken. 
  Op zich niet zo erg, mits hij er aan toe is maar dit is helaas niet het geval. Hij is erg chagrijnig overdag en is gewoon echt moe. Ook sochtends is hij altijd vroeg wakker, tussen 5 en 6… herkend iemand dit? Of is dit weer zo’n ‘fase’.. heeft iemand tips? 

  alvast bedankt, 

   

  liefs 


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #10371087 Quote

  Hier was het een fase, ook na de tweede verjaardag. Na een paar weken lukte het wel weer. 


  MGF
  Bijdrager
  #10371093 Quote

  Bij ons gaat de ene middag beter als de anderen. Ik heb een week geprobeerd om geen middag slaapje te doen, maar was na die week was ze helemaal moe. Dus voor haar eigen bestwil leg ik haar nu iedere middag in bed en soms duurt wel even maar meestal gaat ze wel slapen, op een enkele keer na. Het kost wel af en toe veel energie, maar houd in mijn achterhoofd dat ik het voor haar doe.


  Dpl
  Bijdrager
  #10371094 Quote

  Vaak helpt het om niet zo de nadruk op slapen te leggen. Dus of in bed met wat speelgoed en even tot rust komen, of een rustig plekje in de kamer waar hij lekker kan zitten/liggen met een boekje ofzo. En dan zeggen dat hij niet hoeft te slapen, maar wel even daar spelen/lezen. Vaak vallen ze dan toch in slaap. 


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10371110 Quote

  Hier ook een peuter die geen slaapje meer wil doen. Ze zegt wel dat ze moe is, maar wil niet meer naar bed. Ook bij de opvang niet. Ik laat haar op de bank met een dekentje of in ons bed liggen en een filmpje kijken. Ze komt dan wel tot rust en dommeld soms ook even weg. Ze gaat er savonds al vroeg in (18.00) en slaapt tot een uur of 7.00-8.00. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct