Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

(Niet)Vruchtbare dagen

 • Auteur
  Berichten

 • Annii
  Bijdrager
  #10062782

  Hallo allemaal!
  Ik ben nieuw op dit forum om de volgende reden, buiten dat ik een kleintje wil uiteraard! Ik ben al een geruime tijd gestopt met anticonceptie te gebruiken. Mijn partner is militair die ik 2 jaar alleen in het weekend zag. Nu wij bij de basis zijn gaan wonen willen we er echt voor gaan met een kalender e.d.
  Nu ben ik net van mn periode af sinds gister en zie ik in mijn kalender mijn vruchtbare dagen staan met hoge en medium kans. Die dagen ga ik uiteraard benutten. Maar nu zie ik ook niet vruchtbare dagen staan. Heeft het op die dag dan ook geen enkel nut om gemeenschap te hebben?
  Tevens een vraag voor de langprobeerders onder ons waar t toch bij gelukt is. Hebben jullie nog tips? Ik ben begonnen met foliumzuur innemen, dus die balt af.
  Alvast bedankt allemaal!


  Hakuna
  Bijdrager
  #10062841 Quote

  Hi , 

   

  allereerst welkom. Tof dat je de moed bij elkaar hebt geraapt om je verhaal met ons te delen. 

  Ik raad je aan om ovulatietesten te gaan gebruiken. Deze kun je gebruiken om erachter te komen wanneer je eisprong precies is, en je dus de meeste “kans” hebt. 

  Tijdens je ovulatie veranderd het slijm in doorzichtig rekbaar spul, waardoor de zaadjes makkelijker door kunnen zwemmen naar de eileider. 

  Wanneer je dus op je niet vruchtbare dagen bent , kun ke wel gewoon sex hebben natuurlijk ( want t moet ook leuk en onbevangen blijven ) maar de kans op een zwangerschap is wel heel klein. 

  Daarbij , zaadjes leven ongeveer tot 72 uur (3 dagen ) in een vrouwenlichaam. Deze zwemmen naar de eileider en “ wachten “ tot het eitje is gesprongen. Als Je dus bijvoorbeeld 2 dagen voor je eisprong sex hebt , heb je nog steeds kans ! 

  Hopelijk heb je hier iets aan. 

  Succes ! 


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10062892 Quote

  heb Je een regelmatige cyclus? Dan Kun je ongeveer uitgaan van de dagen die je kalender aangeeft. Dan kan je indd ook makkelijk ovu testen gebruiken. Heb je geen regelmatige cyclus dan kan je niet van die kalender uitgaan.

  wij zijn 1,5 jaar bezig geweest met een onregelmatige cyclus.

   

  veel succes!


  Chan1234B
  Bijdrager
  #10062906 Quote

  En nog een tip, heb sex vóór je eisprong en niet daarna, dan wachten de spermacellen inderdaad totdat jou eitje springt. 

  Jou eitje leeft maar 24 uur dus daarna heb je steeds minder kans 


  Annii
  Bijdrager
  #10062915 Quote

  Bedankt voor de reacties! Ik heb een zeer regelmatige cyclus, dus dat is prettig. Hebben jullie de temperatuur manier ooit is geprobeerd? 

  Goede tip van voor de vruchtbare dag sex hebben, zijn dingen waar k niet overna gedacht heb hihi..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct