Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

nieuwe baan & in de toekomst een baby

 • Auteur
  Berichten

 • GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10043384

  Hoi,
  Ik heb een vraag waarbij ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
  Mijn partner en ik hebben een kinderwens. Ik ben al even gestopt met de pil, en we willen er aankomend jaar serieus mee aan de slag gaan.

  Nu heb ik een beetje een dilemma.
  Mijn man heeft een vaste fulltime baan, maar heeft wisselende werktijden. Over het algemeen gaat hij rond 12 van huis en is hij niet eerder dan 23:00 terug.

  Ik heb momenteel een baan van 20 uur, overdag, redelijk flexibel, echter wil ik graag wat meer vastigheid, en heb ik gesolliciteerd. Nu heb ik een baan aangeboden gekregen voor 24-32 uur, waarbij ik een vaste vrije dag kan aangeven, maar ik werk dan wel ook vaak s’avonds en in de weekenden(die ik nu vrij ben).
  Ik ga aanzienlijk meer verdienen waardoor het aannemen van deze baan aantrekkelijk wordt, en ik heb meer vastigheid.

  Ik vraag me echter af wat en of er mogelijkheden zijn wanneer wij straks een kindje mogen verwachten, voor oppas in de avond? Wat is jullie ervaring?
  Ouders/familie zijn helaas geen optie.

  Dit zou mij erg helpen bij de keuze voor deze baan!

  Ik hoor graag jullie ervaringen 🙂


  Bibi van Veen
  Bijdrager
  #10043385 Quote

  Hoi Leone, er bestaan kinderdagverblijven die speciaal voor ouders werkzaam in ploegendiensten, flexibele openingstijden hebben. Daar zou je je eens in kunnen verdiepen. 


  gebruiker775132
  Bijdrager
  #10043391 Quote

  Hoi Leone,

  Partner werkt 24u diensten en tot een paar jaar terug werkte ik zelf ook onregelmatig. Sinds we in 2015 ons eerste kindje kregen ben ik regelmatig gaan werken omdat t anders een erg grote puzzel werd om de opvang sluitend te krijgen. Een flexibele gastouder was ons alternatief als ik geen regelmatige baan zou vinden. 

   

  Maar ik moet je er wel bij zeggen dat je nooit weet hoe lang het zal duren voor je daadwerkelijk zwanger gaat zijn. Je kunt zelf het beste afwegen. Bij ons duurde het jaren voor het eerste kindje kwam. Als ik naast dat verdriet ook nog eens mijn werk had aangepast voor het geval Dat, dan was het vermoedelijk nog zwaarder voor me geweest in die jaren. 

  Succes met je keuzes!


  GebruikerOVN
  Bijdrager
  #10043420 Quote

  Dank voor de berichten! 

   

  @gebruiker775132: ik hou er zeker rekening mee dat het niet in 1 keer lukt.

  Mijn moeder heeft bijvoorbeeld 5 miskramen gehad. Het gebeurt dan van zo dichtbij dat ik ook over de nare dingen nadenk die zich kunnen voordoen. 

  Het is alleen zo dat ik een paar best heftige jaren achter de rug heb waarbij mijn werk baan ook nog eens een aantal keer gewisseld is. 

  Ik heb nu een leuke baan, maar verdien er geen bakken met geld mee, en heb geen vastigheid qua uren, maar ik ben niet met haast op zoek naar iets nieuws wat mij meer vastigheid biedt. 

  als ik twijfel of deze baan wel in mijn toekomstplannen past dan zoek ik liever nog even verder naar iets waarvan ik meer denk dat het past zodat ik niet weer op zoek moet naar iets nieuws mochten we een kindje verwachten.

   

  Ik ga alles uitzoeken en maak dan een keuze. Bedankt!

   

   

   

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct