Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niks te zien eerste echo?!

 • Auteur
  Berichten

 • RVis
  Bijdrager
  #10332447

  Hallo dames,  Help!!

  Ik ben op zoek naar iemand die ook zoiets heeft mee gemaakt. Ik heb door PCOS een onregelmatige cyclus, en we zitten nu tussen 2 IVF pogingen in, door corona moeten we lang wachten.. Maar toch ben ik tegen alle verwachtingen in zwanger geraakt! Blij dus! Nu hadden wij gisteren onze eerste echo, waarbij ik precies 6 weken zwanger zou zijn.. (Ik kreeg een extra vroege echo door een miskraam 2 jaar geleden). Maar op de echo was niets te vinden?! De verloskundige zei zelfs dat ze de zwangerschapsring niet echt kon vinden. In eerste instantie dacht ze dat ik korter zwanger was dan dat ik dacht, maar daarna dacht ze dat toch weer niet.. En kwam het erop neer dat ik waarschijnlijk een miskraam had en ik mag over een week nog een echo komen doen om te kijken hoe het ervoor staat. Verder geen bloed geprikt of niets. Nu was ik gisteren nogal intens verdrietig dat dit na zo lang proberen weer een miskraam is, dat ik verder niet door heb gevraagd… Wat dus resulteert dat ik nu met een hoop vragen zit. Is er iemand die hier zoiets heeft meegemaakt? Mijn vriend meent overigens wel een donkere vlek (zwangerschapsring/vruchtzak te hebben gezien?) Ik geloof t ook, maar weet het niet zeker ik was helemaal in shock dat het mis was, en bleef maar naar haar fronsende gezicht kijken. Stom stom stom!

  Eerst even een paar feitjes: 
  4 mei – laatste menstruatie
  18 mei – positieve ovulatietest
  4 en 5 juni – positieve zwangerschapstest
  7 juni – positieve digitale clearblue, die zei 2-3 weken zwanger. 

  Mijn vragen hierover: 

  - Een vruchtzak/zwangerschapsring word normaal 4-7 dagen na je NOD gevormd. Dus deze zou ik dan toch allang moeten hebben? 
  - Als er geen vruchtzak zou zijn, en de placenta in de vruchtzak zorgt ervoor dat je hcg blijft aanmaken, hoe kan ik dan nog steeds alle zwangerschapssymptomen hebben? (Gezwollen buik, pijnlijke borsten, gerommel in mijn buik)
  - Als er geen vruchtzak zou zijn, en ik heb een miskraam, maar ik vloei nog niet, hoe is dit dan mogelijk? Bij een miskraam heb je toch kramp en bloed verlies omdat je als eerste de vruchtzak gaat verliezen? En het eerste wat je lichaam aanmaakt als je zwanger bent is de vruchtzak. Bij de meeste miskramen is er juist een lege vruchtzak te zien, hoe kan ik dan niet eens een vruchtzak hebben terwijl ik al 1,5 week geleden een positieve test had?
  - Is het mogelijk, dat ik na de bevruchting, een hele late innesteling heb gehad, maar dat ik daarom dus veel korter zwanger ben dan ik denk? (maar HCG word toch door je lichaam aangemaakt vanaf het moment van de bevruchting??)
  - Is er iemand die dit heeft meegemaakt en uiteindelijk toch een goeie zwangerschap heeft gehad? 


  Sorry, erg lang verhaal geworden, ik ben erg verward. En ik weet dat er ook nog eens kans is op een BBZ, maar ze heeft geen bloed geprikt, en daar volgens mij? Niet eens naar gezocht… het iig niet benoemd. Dus ik wacht dat heel even af, kan als ik pijn krijg altijd bellen.


  CvdLB
  Bijdrager
  #10332453 Quote

  Wat een verwarring zo. Ik kan je niet met zekerheden antwoorden geven op je vragen, waardoor ik je wil adviseren om even te bellen met je gynaecoloog of verloskundige. Zij kunnen antwoord geven op je vragen maar de echte duidelijkheid komt denk ik pas volgende week om te kijken wat ze dan zien op de echo.

  Heel veel sterkte. 


  Happybee
  Bijdrager
  #10332479 Quote

  Bel gerust nog even je verloskundige, daar zijn ze voor. Dat kan je veel duidelijkheid en rust geven. 

  Je zou ook nog een nieuwe klaar blue test kunnen doen, als je echt een miskraam hebt zou je hcg af moeten nemen en dan geeft de test nu waarschijnlijk korter zwanger aan dan de vorige keer. 

  Dikke knuffel en hoop dat je snel duidelijkheid hebt! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct