Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Niks te zien eerste echo?

 • Auteur
  Berichten

 • RVis
  Bijdrager
  #10332446

  Hallo dames, 

  Ik ben op zoek naar iemand die ook zoiets heeft mee gemaakt. Ik heb door PCOS een onregelmatige cyclus, en we zitten nu tussen 2 IVF pogingen in, door corona moeten we lang wachten.. Maar toch ben ik tegen alle verwachtingen in zwanger geraakt! Blij dus! Nu hadden wij gisteren onze eerste echo, waarbij ik precies 6 weken zwanger zou zijn.. (Ik kreeg een extra vroege echo door een miskraam 2 jaar geleden). Maar op de echo was niets te vinden?! De verloskundige zei zelfs dat ze de zwangerschapsring niet echt kon vinden. In eerste instantie dacht ze dat ik korter zwanger was dan dat ik dacht, maar daarna dacht ze dat toch weer niet.. En kwam het erop neer dat ik waarschijnlijk een miskraam had en ik mag over een week nog een echo komen doen om te kijken hoe het ervoor staat. Verder geen bloed geprikt of niets. Nu was ik gisteren nogal intens verdrietig dat dit na zo lang proberen weer een miskraam is, dat ik verder niet door heb gevraagd… Wat dus resulteert dat ik nu met een hoop vragen zit. Is er iemand die hier zoiets heeft meegemaakt? Mijn vriend meent overigens wel een donkere vlek (zwangerschapsring/vruchtzak te hebben gezien?) Ik geloof t ook, maar weet het niet zeker ik was helemaal in shock dat het mis was, en bleef maar naar haar fronsende gezicht kijken. Stom stom stom!

  Eerst even een paar feitjes: 
  4 mei – laatste menstruatie
  18 mei – positieve ovulatietest
  4 en 5 juni – positieve zwangerschapstest
  7 juni – positieve digitale clearblue, die zei 2-3 weken zwanger. 

  Mijn vragen hierover: 

  - Een vruchtzak/zwangerschapsring word normaal 4-7 dagen na je NOD gevormd. Dus deze zou ik dan toch allang moeten hebben? 
  - Als er geen vruchtzak zou zijn, en de placenta in de vruchtzak zorgt ervoor dat je hcg blijft aanmaken, hoe kan ik dan nog steeds alle zwangerschapssymptomen hebben? (Gezwollen buik, pijnlijke borsten, gerommel in mijn buik)
  - Als er geen vruchtzak zou zijn, en ik heb een miskraam, maar ik vloei nog niet, hoe is dit dan mogelijk? Bij een miskraam heb je toch kramp en bloed verlies omdat je als eerste de vruchtzak gaat verliezen? En het eerste wat je lichaam aanmaakt als je zwanger bent is de vruchtzak. Bij de meeste miskramen is er juist een lege vruchtzak te zien, hoe kan ik dan niet eens een vruchtzak hebben terwijl ik al 1,5 week geleden een positieve test had?
  - Is het mogelijk, dat ik na de bevruchting, een hele late innesteling heb gehad, maar dat ik daarom dus veel korter zwanger ben dan ik denk? (maar HCG word toch door je lichaam aangemaakt vanaf het moment van de bevruchting??)
  - Is er iemand die dit heeft meegemaakt en uiteindelijk toch een goeie zwangerschap heeft gehad? 


  Sorry, erg lang verhaal geworden, ik ben erg verward. En ik weet dat er ook nog eens kans is op een BBZ, maar ze heeft geen bloed geprikt, en daar volgens mij? Niet eens naar gezocht… het iig niet benoemd. Dus ik wacht dat heel even af, kan als ik pijn krijg altijd bellen.

  #10332490 Quote

  Vervelend deze onzekerheid zeg, vooral na zo’n traject! Was het een inwendige echo (neem aan van wel, maar even voor de zekerheid)? Ik heb hier geen ervaring mee, maar een vriendin van mij had ook een echo met (dacht ze) 7 weken waarbij ze ook niks konden vinden. Helemaal verdrietig en alles, maar een weekje later zat er wel een mini baby – van de grootte van 7 weken – in de baarmoeder met kloppend hartje! Waarschijnlijk had de verloskundige/echoscopiste het vruchtje gemist en zat het ‘verstopt’, in combinatie met een wat latere innesteling. Ze is nu 24 weken zwanger.

  Volgens mij wordt HCG niet aangemaakt vanaf het moment van bevruchting, maar na de innesteling. Maar je zou de eerste niet zijn met een (op het oog) gekke verhouding tussen positieve test en uiteindelijke grootte van het vruchtje.

  Ik duim voor je dat het uiteindelijk toch goed zit!!

  #10332521 Quote

  Ik hoop nog voor je op een late innesteling. Met een positieve ovulatietest op 18 mei zou je nu idd 6 weken zwanger zijn en zou er echt iets te zien moeten zijn. Met een lagere innesteling zou je dus minder ver kunnen zijn. Een miskraam hoeft niet gepaard te gaan met krampen en bloedverlies. Je lichaam kan het vruchtje ook zelf ‘opruimen’.

  Helaas kun je nu niets anders dan afwachten.

  Heel veel succes!

  #10332524 Quote

  Een positieve ovulatietest op die dag wilt niet zeggen dat het ook dan allemaal gebeurde. Kan alsnog later zijn geweest én later de innesteling. Even afwachten!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct