Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nipt/ combinatie test

 • Auteur
  Berichten

 • Sapp
  Bijdrager
  #10414429

  Dames,
  De nipt /combinatie test….
  Doen of niet?
  Graag jullie mening 🙂


  StephW
  Bijdrager
  #10414440 Quote

  Nipt gedaan, geen risico immers en wel duidelijkheid over erge aandoeningen! Er kwam 2x uit dat er niks mis was en dat vond ik heel fijn.


  Bollebuikpuntnl
  Bijdrager
  #10414459 Quote

  Ik heb ook de NIPT gedaan, en wat hierboven gezegd word helemaal mee eens. Geen risico, geen pijn en toch alle duidelijkheid.


  Taps
  Bijdrager
  #10414468 Quote

  Ik sluit mij ook helemaal aan bij bovenstaande antwoorden. Zou dan ook vooral voor de nipt kiezen en niet de combinatietest. Nipt is nauwkeuriger en als de combinatietest niet goed is, moet je evengoed eerst nog de nipt doen. 


  Rosave
  Bijdrager
  #10414485 Quote

  Niet gedaan. Mocht uit de uitslag blijken dat er mogelijk iets mis was wilden we toch geen vervolgonderzoek. Dus had geen meerwaarde voor ons.


  MelsD
  Bijdrager
  #10414493 Quote

  Nipt gedaan, zou wel goed nadenken over het wel of niet testen op nevenbevindingen (zie ook andere topics) omdat er over veel nevenbevindingen nog weinig bekend is. Kan dus zijn dat er iet gevonden wordt waar ze weinig zinnigs over kunnen zeggen en/of uiteindelijk misschien geen gevolgen heeft voor de gezondheid van je kindje. Kans dat jij je daar 9 maanden lang zorgen over maakt is dan wel heel erg groot. Succes iig bij de keuze die je maakt.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10414515 Quote

  Je moet voor jezelf bedenken wat je met een slechte uitslag zou doen, wil je dan verder onderzoek of niet? Zou je om bepaalde redenen je zwangerschap afbreken? Bij mijn eerste zwangerschap hebben wij het niet gedaan omdat we vantevoren al hadden besloten niks met de uitslag te doen. Bij de 2e en volgende hebben we het wel gedaan omdat bij een slechte uitslag dit niet alleen effect op ons leven zou hebben maar ook van onze dochter. Dus denk na wat je zou willen of doen met een uitslag en baseer daar je keus op.


  Galileo
  Bijdrager
  #10414528 Quote

  De combinatie test wordt nog aangeboden, omdat dit officieel de meest betrouwbare manier is om vroegtijdig een aantal syndromen op te sporen. Dit omdat de NIPT nog een onderzoek is. Inmiddels is officieus al bekend dat de nauwkeurigheid van de NIPT groter is, dus wordt de combinatie test veel minder gedaan. Wel is het zo dat sommige aanvullende verzekeringen de combinatie test vergoeden, NIPT moet je altijd zelf betalen. Ook vragen ze bij die laatste of ze je gegevens mogen gebruiken voor onderzoek.

  Zelf heb ik 2 keer NIPT gedaan. Wij wilden de keuze hebben wanneer ons kind een syndroom zou blijken te hebben. Bij de eerste zonder nevenbevindingen, maar toen dacht ik na een goede uitslag ‘zou er verder ook niets zijn’? Dus bij tweede met gedaan. Ik begreep wel van verloskundige dat als er iets uit komt, je direct contact hebt met een klinisch geneticus om te praten over wat er is gevonden en wat dat kan betekenen. Dat vond ik zelf een prettig idee.


  Zwindo
  Bijdrager
  #10414534 Quote

  Wij hebben de NIPT gedaan helaas gisteren het telefoontje gekregen dat ze de verdenking hebben op trisomie 18 (edwardssyndroom). Na een 2 jarig medisch traject en ivf/icsi is dit resultaat wel weer een klap die binnenkomt. Nu volgen er extra onderzoeken. We proberen ons vast te houden aan de cijfers dat in 24% daadwerkelijk edwards wordt vastgesteld en dus 76% kans is op niets. Maar het brengt wel flink wat stress en onzekerheid met zich mee.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct