Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nipt en verloskundige

 • Auteur
  Berichten
 • #10063221

  Bij de verloskundige informatie gehad over de testen. Bij de vorige twee heb ik de combinatietest gehad (2008,2012) dus ik wil het nu gewoon laten doen. Zou er iets afwijken dan is dat zo en weten we waar we eventueel aan toe zijn.

  Nou was het eeeeeen groot drama, dit gesprek bij de verloskundige. Waardoor ik niet eens meer zin heb om nog naar hun toe te gaan. Als ik mijn redenen heb om het te laten doen moet je simpelweg niet een half uur met mij in discussie want hormonen en sterrenbeeld kreeft.

  Hoe heeft jullie verloskundige dit aangepakt? Discussies/argumenten over waarom ik het niet zou moeten doen zijn overbodig.

  Is het vreemd als ik nu wil wisselen van praktijk omdat de klik voor mij helemaal verdwenen is?

  #10063226 Quote

  Test


  xLauwterd
  Bijdrager
  #10063227 Quote

  Als de klik verdwenen is en je met pijn in je maag naar de verloskundige gaat, waarom zou je niet wisselen? Probeer het niet persoonlijk te maken maar op ‘professioneel’ vlak te houden. 

  En qua nipt test, mijn vriend en ik wilde het doen. Hebben het uiteindelijk niet gedaan omdat alle echo’s (krijg er meer ivm mijn gezondheid) er toppie uitzagen. Dus toen hebben we het toch niet gedaan. 

  #10063229 Quote

  Excuses ben bijna 7 weken zwanger en wil graag ergens mee kletsen 😊 Betreft je vraag: ik ben daar heel resoluut in: het moet goed voelen anders ga ik naar een ander. Of is het wellicht een optie om een andere medewerker te vragen bij je VK praktijk


  Mali Mali
  Bijdrager
  #10063270 Quote

  Wij hebben het ook gedaan.

  Onze verloskundige deed totaal niet moeilijk. Zij gaf aan dat mijn partner en ik er samen achter moeten staan, geen discussie niks.

  als jij je niet goed voelt zou ik echt weg gaan bij hen, mij zou dat bijvoorbeeld elke x stress geven als ik naar een vk zou moeten die mij niet serieus neemt.

  Veel sterkte met je besluit en laat je niet gek maken. Het is jouw kindje, niet die van je vk 

  #10063328 Quote

  Heb ergens het idee dat ik door mijn hormonen gewoon een pesthumeur heb en niet meer helemaal goed kan relativeren. Stel ik switch van verloskundige en heb dan weer hetzelfde gevoel. 

  Leuk he, hormonen 😆 ben blij voor vriend dat hij internationaal chauffeur is en niet de hele dag om mij heen hoeft te zijn. 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  FT de Vries
  Bijdrager
  #10063329 Quote

  Begrijp ik het goed dat ze met je in discussie ging over het wel of niet doen? Dat is toch echt helemaal aan jou! Ze mogen je wel wijzen op het feit dat het handig is om na te denken wat te doen bij een eventueel foute uitslag en je te adviseren dat mee te nemen in je beslissing, maar dat is het dan ook wel. Snap oprecht niet waar ze met je over in discussie meende te moeten gaan en zou ook denk ik niet blijven. Maar mogelijk heb ik iets gemist? 

  #10063335 Quote

  Mijn partner en ik hadden volgens haar allebei verkeerde redenen om het te willen doen en die kwamen daarbij ook niet overeen. Volgens haar deden alleen mensen die het, wanneer de uitslag afwijkend was, het vervolgens weg zouden laten halen. Als we besloten dat een kind met down niet erg zou zijn, moesten we het gewoon niet doen. 


  Fishy
  Bijdrager
  #10063355 Quote

  Gaat het nu om combinatie test of nipt? Uit de nipt komen 3 “afwijkingen”, 2 daarvan zijn vaak niet met leven verenigbaar. Dat zou betekenen dat je je kindje tussen de 20-40 weken of net na de bevalling Verliest.

  voor ons zijn die 2 afwijkingen de reden om een eventuele nipt te laten doen. Down is welkom (ik werk met kids met down, en vandaar uit deze keuze), maar als het een van die andere twee is, zou ik het zo snel mogelijk willen laten afbreken om onszelf en iedereen het “leed” van het verliezen van een meer volgroeid kindje te besparen.. 

  onze vk gaf trouwens gewoon een folder en zei: als je dat wilt mag je het aangeven. Verder is er geen woord over gerept.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct