Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nipt test

 • Auteur
  Berichten

 • Welkom
  Bijdrager
  #10176752

  Hallo, ik zit in dubio

  Ik ben net 36 en zwanger van me 4e deze is als cadeautje gekomen besloten het te houden, nu heb ik twijfels of ik de nipt test wíl doen ik heb dit kindje gehouden die waarschijnlijk zonder vader op zal groeien en dan wel nipt test doen o  eventueel als het zware afwijkingen zou hebben als nog af te laten breken. Voeld dubbel mag ik aub jullie mening hoe jullie er in staan of zouden staan? 

  Groetjes Jennifer 10.5 weken zwanger 


  Wendess
  Bijdrager
  #10176753 Quote

  Je moet voor je zelf te raden gaan of je het belangrijk vind te weten of er wel of niet iets mis is. Als je ondanks dat er wat is, je het wilt houden zou ik geen test doen. Maar als je niet weet of je een kind met een afwijking een stabiele basis kan bieden zou ik toch een nipt of andere test overwegen. 

   

  Volg je gevoel en succes in je keus. 


  Welkom
  Bijdrager
  #10176760 Quote

  Me gevoel zegt nu heb ik een rustige zwangerschap, wat gaat me de nipt voor zwangerschap geven? Ik heb dubbele gevoelens en ik ben al een heel tijdje aan het denken. En ik kom er niet voor mezelf uit heel frustrerend.

   


  gebruiker365106
  Bijdrager
  #10176767 Quote

  Hoi,

  Dat is denk ik iets wat je echt voor jezelf moet beslissen. Maar je vroeg wel om onze mening 😉

  Ik denk dat je beslissing om dit mogelijk in je 1tje te doen los staat van keuze weghalen bij ernstige afwijking. Dat is geen kwestie van wie a zegt moet b zeggen.

  Ik kan me juist voorstellen dat t een rede is om t af te breken omdat je t in je 1tje doet naast de zorg voor je andere kinderen. 

  Ik ben 38 en zwanger van de 2de. Wij hebben nipt wel laten doen. Ik heb gewerkt met mensen met down en zwaar lichamelijke en geestelijke beperkingen. Allemaal hartstikke lief. Maar wel hoop medisch gedoe en veel zorgen. Dat wil ik niet voor mijn ongeboren zoon of voor zijn grote zus. 

  Nu is het ook geen garantie dat er dan niets kan zijn (als nipt goed is) je kunt er niet alles mee voorzien en je kunt ook afwijkingen in de chromosomen treffen die ze niet kunnen duiden (sommige nevenbevindingen). Wat doe je dan? 

  Bij patau en edwards (daar testen ze naast down op) zie je vaak ook afwijkingen op de echo. 

  Daarnaast kunnen ze ook afwijkingen in nipt bij de moeder treffen. Zoals laatst een jonge vrouw hier op de website trof. Zij had kanker en daar kwamen ze in nipt achter. Anderzijds heeft dat wellicht haar leven gered. 

  De kans op slechte uitslag nipt is niet heel groot. Maar iemand behoort toch tot dat percentage. Wil je t dan liever weten of niet? En zeker als t niet helder is wat de afwijking inhoud. 

  Nou ja. Hoop overwegingen die t je denk ik niet makkelijker maken. Succes daarmee. 

  Groetjes nvn 

   

   


  Welkom
  Bijdrager
  #10176889 Quote

  Bedankt voor jullie mening, ik moet deze week naar de verloskundige en dan ga ik het er nog even over hebben, het word je niet makkelijker gemaakt tegenwoordig 🙈 vooral omdat ik mijn eerste kindje met 39 weken verloren ben is het allemaal een dubbel gevoel hij overleed overigens niet aan een afwijking. 

  Mvg jvo

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct