Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nipt test

 • Auteur
  Berichten

 • Mama van Raff
  Bijdrager
  #10219956

  Hallo Dames,

  Even een vraagje of iemand mij meer op weg kan helpen betreft de NIPT test. 

  Toen wij zwanger waren van ons zoontje bestond dit helemaal niet dus dit niet gedaan. Toen we zwanger waren van ons dochtertje kwamen we er achter dat ze ernstig ziek was via echo en bleek naar onderzoek naderhand dat ze een afwijking had op chromosoom 18.

  Nu opnieuw zwanger en zitten binnen prenatale screening in het ziekenhuis. Nu kwam de vraag of we de NIPT willen doen of bijv vruchtwater punctie. Dit laatste wil ik echt niet omdat het ook verkeerd af kan lopen dan met de baby en ik 1 kindje verliezen genoeg vind.

  Nu weten we ook door onderzoek dat de ziekte van ons dochtertje echt dikke pech is geweest en wij geen drager zijn dus kans op herhaling eigelijk minimaal is. 

  Ik stelde voor aan de arts om een NIPT test te doen maar deze gaf aan dat je de afwijking die ons dochtertje had bijv met een NIPT niet opgespoord krijgen. Dan vind ik het dus lastig of ik het wel moet doen straks betaal ik 175 euro en weet ik dus nog niks 😅

  Kan iemand mij helpen??


  LydiaSW
  Bijdrager
  #10219961 Quote

  Hee!

  Ik heb ook de NIPT test gedaan, gelukkig alles goed, maar deze is in principe voor down syndroom en nog 2 afwijkingen. 

  Wel is er nog een uitgebreidere test die op ik geloof 49 dingen test, allemaal verschillendd chromosomen. Deze is ook met bloedprikken.

  Op allesovernipt.nl kan je er meer over vinden dn krijg je alle informatie die je nodig hebt!

  Succes met je keuze en geniet vooral van je zwanerschap! 

  Liefs


  Sandujour
  Bijdrager
  #10219989 Quote

  De Nipt test spoort heel veel dingen op, maar uiteraard niet alles. Ik ben van mening dat het nooit weggegooid geld kan zijn, maar het geeft ook nooit 100% garantie.


  Mama van Raff
  Bijdrager
  #10220000 Quote

  Ik heb net mijn ziekeverzekering gebeld omdat ik op de site las die hierboven gestuurd werd dat de nipt altijd vergoed wordt als je eerder een kindje hebt gebaard met een chromosoom afwijking. Mijn ziekeverzekering gaf ook aan dat hun heel de nipt vergoeden door mijn voorgeschiedenis. 

  Later het zkh gebeld en deze gave dit ook aan hun gaan in gesprek met desbetreffende arts omdat dit niet helemaal klopt. 

  Haar afwijking was te zien op de echo dus als we een Nipt test doen voor de rest en de echo’s voor haar afwijking dan denk ik dat we al iets meer vertrouwen moeten krijgen. Dankjew el voor jullie antwoorden zie door het boom het bos niet meer op het moment door onzekerheden pfff 😔


  Suuzels
  Bijdrager
  #10220160 Quote

  Ik vind het eigenlijk dat je dan een vrij sumiere uitleg hebt gekregen over de nipt test. Het is inderdaad voor syndroom van down en en 2 afwijkingen. Alleen kan het niet met 100% zekerheid worden vastgesteld.  Wij kregen van de vk een heel uitgebreide folder mee over de nipt test. Wat je precies teste, hoeveel procent kans en wat allemaal de vervolgstappen zijn. Ik heb hem helemaal doorgelezen en werd er wel veel wijzer van!


  Kiwi
  Bijdrager
  #10220302 Quote

  Ik heb de nipt Test ook gedaan en mij hebben ze gezegd dat ze kijken naar chromosoom 21, 18 en 13. 

  Daarom begrijp ik eigenlijk niet waarom de arts zegt dat ze bij je dochter het niet zouden kunnen opsporen met een nipt test🤔

  En qua kosten, zou ik het doen, gaat toch om de gezondheid van je kindje. Lijkt me geen weggegooid geld😊 ( bij mij koste het over de 200€😅) 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct