Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nipt Test Met Nevenbevinding Slechte Uitslag

 • Auteur
  Berichten
 • #10407732

  Hoi,

  Vandaag ben ik gebeld door het ziekenhuis met de uitslag van de nipt test. Daaruit is gebleken dat ze een nevenbevinding hebben gevonden: namelijk een derde chromosoom 20. Dit komt bijna nooit voor en ze wisten me er niks over te vertellen. Ik wordt nu doorverwezen naar het Radboud voor nadere uitleg en eventueel onderzoek (punctie ect). Het kan ook mogelijk zijn dat het chromosoom alleen in de placenta zit. 

  Zijn er dames die ervaring hebben hiermee? Ik vind deze onzekerheid echt ondragelijk.. Momenteel ben ik 13 weken zwanger en een vruchtwater punctie kan pas bij 15-16 weken.

   


  Mumslove
  Bijdrager
  #10407947 Quote

  Wat naar zeg. Dit wil je niet horen..

  Zelf geen ervaring mee maar hopelijk valt het mee en komt het goed. Heel vaak gaat het inderdaad om cellen van de placenta waar de afwijking zit. Duimen dus dat dit bij jou ook zo is!


  Niesch
  Bijdrager
  #10412553 Quote

  Hee, ik heb dit ook gehad. Rond 12 weken ook gebeld door het ziekenhuis met gevonden nevenbevindingen. Chromosoom 16 te veel gevonden. Uiteindelijk besloten een punctie te doen met 17 weken. Het wachten is vreselijk, echt een rottijd. Het is mentaal zwaar want je gaat van links naar rechts:(. Ik heb geprobeerd zo positief mogelijk te blijven. Na 1,5 week kregen we de uitslag, het zat alleen in de placenta. Het is een vreselijke rottijd en het wachten duurt lang. Hoe moeilijk ook, probeer positief te blijven! Veel sterkte. Als je meer wil weten, let me know


  Hoihoi
  Bijdrager
  #10412561 Quote

  Geen ervaring mee hier, maar ik wil je toch even veel sterkte wensen. hopelijk gaat de tijd de komende weken een beetje snel en heb je straks een goede uitslag!

  Sterkte!


  Bloempjee
  Bijdrager
  #10433240 Quote

  heel veel sterkte! hoe gaat het nu met je? weet je al meer?

  Liefs Daniëlle

  #10522379 Quote

  Hoi, 

  gister hebben ook wij helaas te horen gekregen dat er een nevenbevinding is gevonden. Ook bij ons gaat het om chromosoom 20. de wereld staat stil en zijn erg verdrietig. 
  A.s vrijdag gaan we naar het radboud voor een echo en gesprek. 
  Graag zou ik willen weten hoe het bij u verder is verlopen? 

  liefs

   

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Astrid FaRa
  Bijdrager
  #10522577 Quote

  Hoi dit is mijn zusje pas geleden overkomen. Ook bij haar bleek het alleen in de placenta te zitten, ze heeft zich weken zorgen gemaakt. Ik duim voor jullie!

  #10522594 Quote

  Hoi,

  Wat fijn dat je reageert!! 
  Ging het bij jou zusje ook om chromosoom 20? 
  Wat fijn dat hun kindje niks heeft! Hopelijk hebben ze verder een voorspoedige zwangerschap! En hopelijk gaat het voor ons ook goed uitpakken! 


  Astrid FaRa
  Bijdrager
  #10522739 Quote

  Chromosoom 2 geloof ik, er werd hen verteld dat het erg zeldzaam was en dat het een geestelijke of lichamelijke beperking kon betekenen. Ze zaten werkelijk in zak en as. Ik begreep dat er een goede kans is dat er niets aan de hand is, maar het is erg verdrietig om in onzekerheid te zitten. Sterkte!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct