Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nod 6 Jan Alcohol Tijdens Kerst Oud En Nieuw

 • Auteur
  Berichten

 • Mommmtobe
  Bijdrager
  #10386388

  Lieve dames,
  Ik verwacht mijn NOD 6 januari, eisprong rond 23 december. Mocht ik zwanger zijn wil ik dit heel graag geheim houden tot de eerste echo.. alleen wanneer ik met kerst en oud&nieuw geen wijntje meedrink, gaat dat mensen wel opvallen ben ik bang.. wat raden jullie aan? Iemand tips?

  #10386410 Quote

  Je kunt gewoon drinken hoor


  StephW
  Bijdrager
  #10386416 Quote

  Zou ik ook niet te moeilijk over doen. Als je het echt niet wilt, kan je 0% wijn overschenken in een gewone fles met draaidop en aangeven dat je die graag drinkt. Wel even een glas eruit halrn, zodat het niet gek is dat ie al open is. En dan moet niemand anders hem drinken haha.


  CvdLB
  Bijdrager
  #10386422 Quote

  De grootste kans om zwanger te worden is als jij en je partner niet (meer) drinken als je ‘bezig’ bent. Als je je daar aan wilt houden ga je, afhankelijk van hoe lang het duurt voordat het lukt, nog vaak in bochten moeten wringen omdat je dan dus bijna niet meer drinkt.

  En de kansen zijn vooral minder goed omdat je partner nog drinkt. Wanneer jij gewoon een glaasje drinkt heeft dat echt niet heel veel invloed. Zelf heb ik er voor gekozen dat ik pas zwanger ben vanaf een positieve test. Al dronk ik wel een stuk minder toen we bezig waren, maar wel gewoon gezellig een drankje of 2,misschien een enkele keer 3. Ik test op tijd en als ik de maandag mijn NOD had, probeerde ik vrijdag al te testen.

  Zou je kunnen rijden, zodat je niet kan drinken? 


  MoesjeSharel
  Bijdrager
  #10386450 Quote

  Je kan drinken in de eerste 5 weken dat je zwanger bent, maar het is uiteraard beter niet te drinken. Al is het maar om de kansen te verhogen.
  Ik dronk vanaf het moment dat ik zwanger wilde worden inderdaad minder, maar wel af en toe zo’n glaasje (of 2) mee als ik met anderen was. En als ik mezelf heel zielig vond als ik weer eens ongesteld was geworden.


  Jippie
  Bijdrager
  #10386492 Quote

  Ik zou gewoon een drankje doen. Je eisprong is de 23e en nod zelfs pas 6 januari. Ik testte met de nod en bij positief dan dronk ik niet meer. Ik ging mezelf echt niet elke maand 2 weken een verbod opleggen, maar dronk wel met mate en niet zomaar thuis ofzo.

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Taps
  Bijdrager
  #10386519 Quote

  Ik ben dan misschien heel politiek correct, maar ik zou geen druppel alcohol drinken. Dan maar even lastig met een smoes, hoe moeilijk is het om even niet te drinken?


  Mateke
  Bijdrager
  #10386534 Quote

  https://www.flair.be/nl/lifestyle/niet-drinken-alcohol-smoesjes-zwanger/

  Het kan maar helpen 😂😉. Doe vooral waar je je zelf goed bij voelt!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10386565 Quote

  Ik zou zelf ook niet drinken, redenen genoeg om het sowieso al niet te doen, ook als je geen kinderwens hebt lijkt me. Ik zou zeggen, kies een leuke reden uit die bij jou past, en sla gewoon een keertje over. Ook die periode waarin je eicel aangemaakt wordt, of de zaadcellen aangemaakt worden, hebben invloed op de gezondheid van je kindje. Ik heb ruim een jaar geen alcohol gedronken (duurde 10 maanden voor het raak was bij de eerste) en ook mijn partner heeft in die tijd amper wat gedronken en vanaf de eisprong telkens gegeten alsof ik zwanger was.

  Maargoed, jouw lijf, jouw keuze natuurlijk. 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct