Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nog een 2e kindje of toch eerst maar niet ?

 • Auteur
  Berichten
 • #10341194

  Hallo , ik zit te twijfelen of ik nog een 2e kindje moet krijgen of niet. Ik ben afgelopen jaar 27 januari bevallen van mijn eerste zoontje hij is nu bijna 6 maand (ik was 19 toen ik hem kreeg) nu wil ik zo graag weer zwanger worden van een 2e kindje!! Mijn partner lijkt het ook super leuk en financieel enz lukt dat ook allemaal. Alleen is het niet wat te snel om na 6 maand alweer proberen zwanger te worden?🙈

  #10341204 Quote

  Als je twijfelt, dan ben je er nog niet klaar voor. 

  Een kindje neem je niet trouwens. Een kindje krijg je…


  Fleurol
  Bijdrager
  #10341206 Quote

  Na anderhalf jaar beginnen is het beste voor je lichaam. Geef jezelf en je kind nog even wat tijd zou ik zeggen


  MooSW
  Bijdrager
  #10341214 Quote

  Er zijn mensen die sneller weer zwanger zijn. Maar goed voor je lichaam is het zeker niet. idd 1,5 jaar wachten is beter. 

  een kind neem je niet, die krijg je… 


  MelsD
  Bijdrager
  #10341228 Quote

  Geef je lichaam de tijd om te herstellen, geniet van je eerste kindje en als je dan niet meer twijfelt weet je zeker dat je er aan toe bent om een tweede kindje te krijgen. Je bent nog zo jong en kunt dus ook even de tijd nemen.


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10341244 Quote

  Als ik jou was zou ik lekker even wachten. Laat eerst je lichaam weer helemaal ontzwangeren (ze zeggen dat dat minstens 9 maanden duurt?) en neem de tijd voor het kindje dat je al hebt. Dan ga je je later niet schuldig voelen of je dat wel voldoende aandacht hebt kunnen geven. Een leeftijdsverschil van 2-3 jaar kan ook prima, kunnen ze net al wat weer (terwijl jij weer druk met voeden en luiers bent). 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10341257 Quote

  Als ik jou was zou ik je gevoel volgen. Wat wij of anderen ervan vinden, doet er toch niet toe? Als jullie er klaar voor zijn: doen!

  Enne, de semantische discussie over krijgen/nemen slaat natuurlijk nergens op. Niet zo gevoelig dames. 

  #10341261 Quote

  Ik wilde het ook heel graag toen mijn kindje 6 maanden was, achteraf denk ik misschien kwam dat door hormonen, want inmiddels heb ik wat meer geduld (kindje is nu 9,5 maanden) 🙈

  Doe gewoon wat goed voelt voor jullie! Je hebt alle tijd, dus je kunt jezelf in nog wat rust gunnen.

  #10341270 Quote

  Idd doen wat goed voelt. Mijn moeder heeft mij en mijn broertje ook kort op elkaar gekregen, dat is haar heel goed bevallen (mijn broertje en ik schelen 15 maanden). Ikzelf moet er niet aan denken nog en mijn zoontje is bijna één, dat is ook helemaal prima!

  Als jullie het graag willen en er klaar voor zijn/ruimte voor hebben: volg dan vooral je gevoel. Laat het in ieder geval niet om meningen van anderen, want die zullen er altijd zijn (dat zal je vast weten aangezien je jong mama geworden bent en daar vast ook meningen over gedeeld zijn). Niks van aantrekken :).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct