Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nog Geen Beweging Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #10424750

  Hallo 

  ik ben nu 19 weken zwanger en voel de baby nog niet terwijl de placenta aan de achterkant ligt , is dit normaal hebben meer mensen dit ? En nog een vraagje kan het hartje zomaar stoppen met 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10424753 Quote

  Heel normaal, ik voelde bij beide zwangerschappen (ik heb 2 dochters) pas beweging rond de 22 weken.

  Ben je bang dat het mis gaat? Een hartje stopt in principe echt niet zomaar met kloppen hoor, zeker met 19 weken zwangerschap mag je er gewoon vanuit gaan dat het goed gaat.

  Tuurlijk is er altijd een kleine kans dat er iets mis gaat, maar dat is ook nog met 38 weken zwangerschap of bij de geboorte. 100% uitsluiten kun je het nooit.

  Probeer niet zo angstig te zijn, en heb vertrouwen in je lichaam en geniet van dit wonder in je buik. En bespreek het alsjeblieft met je verloskundige als je angsten hebt, want dat gaat je zwangerschap beheersen en wordt alleen maar erger naarmate de weken voorbij gaan.


  Blijemama
  Bijdrager
  #10424761 Quote

  Niet gek! Ik voelde mijn kindje pas met 24 weken en de placenta lag er ook niet voor..


  Plientje
  Bijdrager
  #10424765 Quote

  Bij mijn eerste had ik de placenta wel aan de voorkant zitten en heeft het tot 24 weken geduurd voordat ik iets voelde nu zit mijn placenta aan de achterkant en vanaf 20 weken voelde ik de kleine man, met de week steeds iets duidelijker. Komt echt wel goed, je gaat de kleine vanzelf voelen.

  Liefs


  Wittechocola
  Bijdrager
  #10424785 Quote

  Lastig hè. Bij mijn eerste zwangerschap zat de placenta aan de achterkant en voelde ik haar extreem vroeg, bij 13 weken al. 

  Nu ben ik bijna 18 weken (weet nog niet waar m’n placenta ligt) en voel ik haar nog niet. Super onzeker word je ervan, maar je zou het kunnen bespreken met je verloskundige. Ook wat betreft je laatste vraag. Zij kunnen percentages opnoemen en eventueel extra controles plannen om je wat meer zekerheid te geven. Hopelijk ben je wat meer gerust gesteld op het moment dat je het kindje voelt. 

  #10424826 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties stelt me wel beetje gerust , ik ben bang omdat ik zoveel verhalen lees dat het alsnog is misgegaan na 16 weken , en dan pak ik de angelsound erbij ene keer hoor ik wel het hartje andere keer niet , ik denk dat minder word die onzekerheid als ik de kleine man ook ga voelen 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  VeraVo
  Bijdrager
  #10424841 Quote

  Inderdaad normaal zo ben ik zelf ook achter gekomen. Ik maakte me ook zorgen omdat ik ‘m pas heel laat voelde. Ik ben nu 27 weken en de bewegingen vind ik nu nog vaak erg zwak. Gelukkig voel ik ‘m nu wel af en toe okal niet heftig en horen we ook zo nu en dan het hartje kloppen met een doppler. Ik zou wel willen dat hij straks lekker tekeer gaat in mijn buik, heerlijk:) Bij mij ligt de placenta ook aan de achterkant maar denk dat hij gewoon n beetje lui is dan.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct