Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Nog Niet Zwanger 😌

 • Auteur
  Berichten
 • #10229443

   Hallo Dames, ik ben verona en nieuw op dit forum. Ik ben 37 jaar. In 2015 bleek ik geheel onverwacht zwanger. Mijn man zou nl geen kinderen kunnen voortbrengen. Nu wil ik dolgraag nog een kind maar we zijn nu alweer enige tijd bezig zonder resultaat. Ik kan mij voorstellen dat er dames zijn die denken: wees blij jullie hebben een kind 🙂 klopt maar ik zou zo graag ons gezin uitbreiden. Ik denk nu ook gezien mijn leeftijd aan ivf. Iemand ervaring? 

   

   


  Rcl
  Bijdrager
  #10229472 Quote

  Ivf kan alleen is 20 procent dat het lukt voor jullie dan ivm je leeftijd


  Little-Miss
  Bijdrager
  #10229475 Quote

  Wat een onzin reactie hierboven. Je hebt nog alle kansen echt ! Ik ben op mijn 34e voor t eerst zwanger geworden na een jaar proberen. Een jaar later was ik weer zwanger

  succes en als je zorgen heb of na een half jaar is het niet gelukt, neem dan contact op met het ziekenhuis. Mijn gyn zei als je 45 bent dan ben heb pas oud hiervoor!


  Rcl
  Bijdrager
  #10229526 Quote

  Je kan het onzin vinden maar sowiezo elk zieken huis of centrum heeft daar eigen idee over de kans is wel minder dus zeik niet laat iedereen zijn eigen mening daar in geven en dit is hoe ik het heb gehoord toen


  BengelsBaby
  Bijdrager
  #10229533 Quote

  Jezus mina wat een hork ben jij zeg. Ook al heb je dat zo “gehoord” dan is een beetje tact nooit verkeerd.

  Voor zover ik weet is de wachttijd voor hulp bij zwangerschap een half jaar vanaf je 35e. Ik zou dus gewoon inderdaad een doorverwijzing vragen bij je huisarts om te kijken welke mogelijkheden bij jullie situatie passen. Slagingskans is sowieso afhankelijk van jullie persoonlijke situatie, er is geen algemene richtlijn dus laat je vooral niet gek maken door mensen zoals hierboven. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10229542 Quote

  Ik zou zelf denk ik inderdaad snel contact met de huisarts / gyn opnemen, omdat het dus eigenlijk al ‘onmogelijk’ was bij jullie eerste.

  Weet natuurlijk niet of ze zijn situatie destijds verkeerd hebben ingeschat en jullie kansen op een kindje dus net zo zijn als ‘bij iedereen’ of dat het dus echt een half wonder was omdat jouw man eigenlijk niet / sterk verminderd vruchtbaar is. 

  Enige dat ik niet weet is of je zelf meteen een richting mag kiezen zoals IVF of dat dit in samenspraak met een gyneacoloog gaat en je eerst andere opties zou ‘moeten’ proberen. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Rcl
  Bijdrager
  #10229569 Quote

  Ik weet waar over ik het heb heb zelf die behandeling ondergaan en valt mee waar je door licht aan waar je doe is de wacht rij niet lang licht er aan en je moet indd een verwijzing hebben kijk naar je zelf hork


  Femm
  Bijdrager
  #10229598 Quote

  WoW waarom kom je zo bot over.. adviezen geven en ervaringen delen is prima maar dat hoeft echt niet op deze manier. 


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10229686 Quote

  Hoi! Zoals hierboven gezegd is: zo snel mogelijk een verwijzing vragen bij de huisarts. Ik ben vorig jaar op mijn 37e zwanger geworden via IUI, was blij dat we dit eerst mochten proberen. IVF lijkt me door de hogere dosering hormonen en de puncties zwaarder. Mogelijk is ICSI een optie bij jullie. Ik dacht dat dit vaker wordt ingezet wanneer het zaad van de man niet optimaal is, maar ik ben geen gynaecoloog. Laat je goed voorlichten en kies een ziekenhuis waar je je prettig bij voelt. Er zijn opties genoeg, ook op latere leeftijd. Het verschilt per situatie wat het beste is.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen