Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Nog Steeds Nachtvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #10304304

  Wie helpt ons? Wij worden moedeloos…!

   

  Onze dochter van 10,5 maand wil nog steeds iedere nacht een nachtvoeding. Wat we ook doen, ze kan niet zonder! Laten huilen helpt niet (houdt ze vol tot iedereen wakker is en wij volledig ten einde raad), een late voeding heeft geen effect. We weten het niet meer… Wie helpt?!? 


  MiniMin
  Bijdrager
  #10304305 Quote

  Mijn dochter van 8 maanden komt zelfs nog 2 soms 3 x in de nacht. Je kan je er druk om maken maar dat helpt helaas niks.

  Ze heeft het waarschijnlijk echt nog nodig 🙂 

  succes


  Lovemykidz
  Bijdrager
  #10304309 Quote

  Afbouwen is mijn tip!

  Dus wel nacht flesjes geven, maar steeds kleinere flesjes, en dan de laatste voeding iets ophogen. 

  Zo hebben wij dit gedaan en naar 3 weken kwam hij niet meer voor een voeding snachts, heel soms werd hij nog wel even wakker voor een speentje of een kroel van mama, maar al gauw ook niet meer!

   

   

  Succes!!! 


  Izzy
  Bijdrager
  #10304313 Quote

  Water ipv melk? Lijk mij super slecht voor de tandjes. Hier ná 6 maanden nooit een nachtvoeding gegeven. Zou het eerst afbouwen zoals reactie hierboven en daarna alleen water aanbieden. Geloof niet dat een kindje van bijna 11 maanden het nog nodig heeft.. 


  MijnMeisjes
  Bijdrager
  #10304318 Quote

  Mijn dochter is ook 10 maanden en hier hetzelfde verhaal. Ze komt nog elke nacht voor 2 voedingen, laten huilen werkt niet. Sinds deze week is ze ook opeens vrolijk klaarwakker snachts! 

  In jouw geval zal ik het accepteren. Nachtvoedingen zijn het eerste jaar nog heel normaal dus ik maak me er niet te druk om en wacht rustig af tot ze er niet meer om vraagt. Ik geef borstvoeding en de borst geeft toch ook altijd nog troost. Ik kijk uit naar de nachten dat we langer dan 3 á 4 uur kunnen slapen😊


  Puckabella
  Bijdrager
  #10304349 Quote

  Wij hebben t tot ruim 1.5 gehad. Minimaal 1 voeding per nacht. Soms 2. Water aanbieden geprobeerd maar dan werd hij helemaal hysterisch. Fles verdunnen of minderen het hielp niet. Heel vermoeiend, echt alles geprobeerd. En hij at overdag ook heel goed dus dat was t probleem niet. Arts op t CB benoemde toen heel duidelijk dat niet alle kinderen hetzelfde zijn en sommige echt langer behoefte hebben aan een nachtvoeding. Wij maakten het ons zelf makkelijk door alles voor de voeding boven neer te zetten. Thermoskan met heet water, voedingsbakje, koud water in de fles. Succes!

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  Dpl
  Bijdrager
  #10304351 Quote

  Ze heeft het echt nog nodig. Tot 18 maanden kan je kind nog nachtvoedingen nodig hebben, dit is belangrijk voor de hersenontwikkeling, ook al willen veel mensen (ook cb) je laten geloven dat kinderen vanaf 6 maanden moeten kunnen doorslapen. Ik zou er dan ook gewoon aan toegeven, geeft voor iedereen de minste stress. 

  #10304368 Quote

  Hier een meisje van 8 maanden die ook nog 1-2x per nacht komt. Soms om 23.00 een volle fles op, en dan alsnog om 2.00 en 5.30 voor een flesje. Ik geef geen volle fles, niet meer dan 90-120cc..Maar dat maakt niks uit geloof ik…Overdag krijgt ze genoeg, 5/6x 180cc, beetje fruit en groente en koek. Dus daar ligt het niet aan. 

  Ik heb geen tips voor je. Laten huilen werkt hier ook echt niet en ze is de laatste week soms ook zomaar een uur lang klaarwakker in de nacht.. pffff. Ik geef maar weer gewoon een flesje en hoop dat ze dan gauw weer doorslaapt. Mijn oudste dochter had tot 9 maanden ook nog vaak een nachtvoeding nodig. Water geven werkt ook echt niet, dan drinkt ze 10cc en dan is ze alleen maar boos! 

  Dus je bent niet alleen! 😉

  #10304626 Quote

  Bedankt voor het meedenken allemaal!

  Lise is een flinke meid. Ze is niet zo lang, maar qua gewicht zit ze lekker boven alle lijnen.. Ik denk niet dat ze de voeding nodig heeft. Ze heeft namelijk ong 3 weken doorgeslapen toen ze bijna 9 maanden was.. Vandaar ook dat we zo balen dat het nu weer zo gaat.

  Gisteren hebben we uitgebreid samen overlegd. Ons plan was om de late voeding weer in te zetten in de hoop dat ze dan de nacht door kwam. Gisterenavond heeft ze dus om 23:00 uur nog een fles gehad. En wat denk je? Om 1:00 uur lag mevrouw te krijsen om een fles… Uiteindelijk heeft ze om 2:00 uur een flesje gehad (120ml) en daarna keurig geslapen tot 6:30 uur……

  Ons plan voor nu is om overdag te gaan werken naar het voedingsschema dat geadviseerd wordt voor een baby van 11 maanden. We hebben het idee dat ze overdag teveel flesvoeding krijgt (180, 120, 120, 180) waardoor ze minder eet dan ze nodig zou hebben en dat ze daardoor dus ’s nachts wakker is…

  We beginnen nu de middag voeding om te bouwen naar gewone melk, al is dat eigenlijk een maand te vroeg. De late middag fles proberen we af te bouwen. Verder bieden we dus zoveel mogelijk water aan overdag. Voor de nacht gaan we beginnen met een 120ml fles en die dan steeds afbouwen… Dat hebben we eerder geprobeerd bij haar. Heeft bij haar nooit gewerkt😅 Bij haar broer wel.

  We hopen er het beste van! Als er nog tips zijn; laat het weten! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen