Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nog steeds ontpillen na 9 maand?

 • Auteur
  Berichten

 • Heefteenwens
  Bijdrager
  #10270219

  Hallo,  Na 9 jaar ben ik nu 9 maand gestopt met de pil, (maart 2019). Sinds dien ben ik onregelmatig ongesteld; 37,58,68,37 en nu zit ik op dag 44. Nog niet ongesteld geworden, test van afgelopen donderdag was negatief. Geen gevoel van ovulatie gehad. (Ik test niet op ovulatie) Gedurende deze periode last van acne, opgeblazen gevoel, met vlagen een lichte misselijkheid gevoel gedurende de dag. Ben ik nog steeds aan het ontpillen? Wanneer kan ik naar de dokter stappen? 


  smpje
  Bijdrager
  #10270251 Quote

  Hi!  Ontpillen kan tot wel een jaar duren voor dat het uit je lichaam is. Dit komt voornamelijk door het langdurig gebruik. Hopelijk krijg je snel meer regelmaat en gaat het lukken!  Heel veel succes! 


  StephW
  Bijdrager
  #10270259 Quote

  Maar kan t niet zo zijn dat je gewoon n onregelmatige cyclus hebt? Van jezelf? Ik lijk nu te ontpillen, maar dat betekent voor mij dat ik al 3 mnd niet ongesteld ben, dus wachten tot ik weer een eisprong krijg zeg maar. Miss is jouw cyclus gewoon onregelmatig..


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10270310 Quote

  Volgens mij kan je dit ook nu al wel overleggen met de huisarts. Misschien zal die aangeven dat je het nog een tijdje moet afwachten, maar wie weet willen ze ook wel vast wat bloedonderzoek of een echo doen, daarmee kunnen ze namelijk ook andere oorzaken voor een onregelmatige cyclus opsporen en evt bevestigen of uitsluiten. Het ziet er in elk geval nog niet uit alsof je cyclus echt beter aan het worden is, zelfs na 9 maanden nog niet en dat duurt gewoon lang en is frustrerend. Ja, soms duurt het langer, maar er zijn ook gewoon veel vrouwen die van zichzelf geen regelmatige cyclus hebben en dus eindeloos lang kunnen wachten op enige regelmaat in de cyclus.

  Weet je nog iets van hoe je cyclus was voor de pil? Als dat ook niet regelmatig was, kan dat zeker reden zijn om nu al met de huisarts te overleggen wat te doen.
  Overigens kan testen op ovulatie ook enige indicatie zijn van of dit ontpillen is of dat er meer aan de hand is. Bij bijvoorbeeld PCOS (een van de grote boosdoeners van onregelmatige cycli, maar niet de enige), kom je bijvoorbeeld vaak (maar niet altijd) verhoogde LH concentraties tegen. Mocht jij dus om de haverklap positief testen met een ovulatietest en geen positieve zwangerschapstest hebben (zwangerschap kan namelijk ook ovulatietesten positief uit doen slaan), dan kan een arts dat zeker meenemen in de overweging om misschien al eerder onderzoek in te stellen. Ik zou in dat geval wel voor goedkopere multipack dipsticks gaan (bijvoorbeeld van sensitest of 2besure) omdat de kans met zo’n lange en onvoorspelbare cyclus helaas wel groot is dat je er veel nodig gaat hebben, en met bijvoorbeeld clearblue word het dan wel erg prijzig. 
  Verder zou je ook nog kunnen navragen bij je familie of daar problemen zijn geweest met zwanger worden. Als die ook last hebben/hadden van een onregelmatige cyclus of hulp nodig hebben gehad bij het zwanger worden, kan dat ook een reden zijn om eerder onderzoek aan te vragen.

  Uiteindelijk blijft het aan jou om te bedenken wanneer je er voor het eerst mee aanklopt bij de huisarts, en heb je er niet per se veel over te zeggen wanneer je huisarts je door zal verwijzen voor verder onderzoek, al kunnen er dus echt wel redenen zijn om eerder dan na een jaar naar de huisarts te stappen. Maar je hebt er vrij weinig mee te verliezen door er nu alvast een keertje over te bellen. In het ergste geval moet je doorgaan met afwachten, en totdat je naar de huisarts gaat doe je dat eigenlijk toch al.


  Heefteenwens
  Bijdrager
  #10270379 Quote

  Bedankt voor jullie berichten.

  Ik weet niet goed hoe het was voordat ik aan de pil ging. Ik weet wel dat het lang duurde voordat ik echt ongesteld werd 14/15 jaar, toen ik 16,5 was ging ik aan de pil.

  Kon wel eens zijn dat ik voor die tijd ook niet altijd even regelmatig was. (Ik weet het niet zeker)

  Ik hoor ook wel wat over Teunisbloem Olie.. kan dit middel zorgen voor een regelmatig cyclus? 


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10270393 Quote

  Ik ben in juni gestopt met de pil. Midden in een pil strip gestopt omdat ik een doorbraakbloeding had. 

  Cyclussen tot nu toe ook onregelmatig

  39 – 55 – 40 – 27   

  Heb vandaag positieve ovulatietest op dag 16. Dus gelukkig weer wat minder lang. Kan niet zonder ovulatietesten vind dat lekker handig en overzichtelijk. Voordat ik aan pil begon wist ik ook nooit wanneer ik ongesteld werd ook soms om de 3 weken of dan 4 weken. Dus ik denk dat ik gewoon een onregelmatige cyclus heb. 

  Lees van veel vrouwen dat als je wel je ovulatie vind je gewoon zwanger kan worden met onregelmatige cyclus. Dus zou eens een ronde ovulatietesten gebruiken. 

  Ik heb in de ronde van 55 dagen teunisbloemolie gebruikt. Doe ik dus niet weer was de langste cyclus tot nu toe. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10270415 Quote

  Teunisbloemolie bevat een bepaalde soort omega 6 vetzuren, die goed kunnen zijn voor het lichaam. Echter komt een onregelmatige cyclus ook vaak voort juist uit een overschot aan omega 6 vetzuren ten opzichte van omega 3 vetzuren in het dieet, waardoor de (ook hard nodige) omega 3 vetzuren onvoldoende kunnen worden opgenomen. Uiteindelijk heb je van beide voldoende nodig, dus het kan een bijdrage leveren aan een regelmatigere cyclus, maar het kan je ook juist verder van een regelmatige cyclus helpen.
  Als je graag vette vis, veel walnoten of andere producten met veel omega 3 vetzuren eet (kijk ff op de website van het voedingscentrum om erachter te komen waar dat inzit), zou het geen probleem moeten zijn om dat uit te proberen. Hou je daar echter niet zo van, maar eet je al wel veel producten die bereid zijn in bijvoorbeeld zonnebloemolie of met andere bronnen van omega 6 (wederom, voedingscentrum 😉 ), dan zou ik eerder visolie capsules gaan slikken. Maar het ligt echt heel erg aan wat voor jou normaal is om te eten en hoe goed jouw lijf de voedingsstoffen daarin zitten op kan nemen, dat verschilt nogal per persoon.


  Heefteenwens
  Bijdrager
  #10270606 Quote

  KKKK; hoeveel ovulatie testen heb je dan al wel niet ingeslagen? van de action? 

  Ik ga er nog eens over na denken wat mijn vervolg stappen gaan worden. 

  de website van Voedingscentrum zal ik eens bekijken. Wie weet haal ik daar nog handige tips uit. 

   

  #10270608 Quote

  Ik was altijd regelmatig  ongesteld, net zoals jou wel laat ongesteld geworden. Iets meer dan 10 jaar geslikt. Bij mij heeft het bijna 1,5 jaar geduurd totdat ik weer een regelmatige cyclus had.

  Ik ben destijds gestopt omdat ik van die pil af wou, had op dat moment geen kinderwens 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct