Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nog steeds zin in sigaretten

 • Auteur
  Berichten

 • Esssss
  Bijdrager
  #10077242

  Hoi, 

  ik ben al 1.5 jaar gestopt met roken vanwege zwangerschap en daarna nooit meer een sigaret aangeraakt. Eigenlijk heb ik er geen behoefte meer aan maar het blijft steeds in me hoofd het roken. Als ik sigaretten zie of mensen die roken wil ik het ook. Me partner rookt ook en ik krijg er steeds meer zin in. Soms wil ik gewoon weer beginnen met roken, eerste zwangerschap was ik ook gestopt en daarma weer begonnen. Ik weet ook van mezelf als ik nu ga roken dat ik er ook nooit meer van af kom. Ik denk omdat ik moest stoppen met roken vanwege de zwangerschap en dat ik eigenlijk niet wou stoppen er nu het moeilijk mee heb. In me omgeving word ook veel gerookt dus dat helpt ook niet.

  herkent iemand dit ook?


  Lizzyfeb
  Bijdrager
  #10077251 Quote

  Ik heb er geen ervaring mee met zwangerschap maar ik ben wel al 7 maanden gestopt met roken en zou niet in zien waarom ik ooit weer zou beginnen. In mijn omgeving wordt er veel gerookt en het is je mindset hoe je daar mee omgaat. Ik dacht altijd dat ik zou stoppen als ik zwanger wilde worden, maar het is spontaan eerder gebeurd. Zelf wil ik nooit een moeder zijn die rookt, in deze tijd kan het eigenlijk ook niet meer. Denk aan alle voordelen van het gestopt zijn en hoe zwaar het is om er van af te komen, het is gewoon zonde om te beginnen. Je wilt ook een goed voorbeeld voor je kinderen zijn lijkt me?


  Lizzyfeb
  Bijdrager
  #10077253 Quote

  Oja ik wilde ook niet stoppen maar deed het omdat iemand mij vroeg om mee te doen met stoptober en dacht waarom niet. Meteen spijt van mijn belofte en kijk nu eens… het kan echt!

  #10077882 Quote

  Je zou het boek van Alen Carr eens kunnen lezen. Hij zorgt ervoor dat je de juiste mindset krijgt om gestopt te blijven. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct