Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nu al 2e kindje?

 • Auteur
  Berichten

 • MiesRB
  Bijdrager
  #10272713

  Hi allemaal,

  Afgelopen Augustus ben ik bevallen van mijn dochtertje, zij is nu ruim 4 maanden oud.

  Na mijn “horror bevalling” en een slechte start van mijn dochtertje zag ik het niet zitten weer binnen een paar jaar zwanger te worden.

  Maaar op dit moment kan ik niet wachten om weer zwanger te worden. Ze doet het namelijk zo goed, slaapt door en is heel tevreden.
  Het lijkt mij leuk om het leeftijdsverschil zo minimaal te houden.

  Ik zit op dit moment aan de prikpil, en moet deze week eigenlijk hiervoor weer naar de huisarts. Ik twijfel of ik dit moet doen want dan weet ik dat ik de komende 4 maanden sowieso niet zwanger zal worden.

  Wie heeft dit gevoel ook zo sterk gehad en is al snel aan een 2e begonnen? En hoe is het uitgepakt?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10272717 Quote

  Zou je lichaam eerst de kans geven om te herstellen en te ontzwangeren. Zou nu die prikpil nog halen en dan de volgende keer niet meer gaan. Nu alweer zwanger worden zal pittig zijn. Je hebt dan ook nog een kleine die niet kan lopen dus die moet je ook steeds tillen en ze wordt ook steeds zwaarder. 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10272723 Quote

  Ik had dit gevoel ook heel sterk ik denk 2 a 3 maanden na dat ik was bevallen van mn zoontje. Liefst wilde ik toen al weer . 

  Maar voor mn lichaam  vond ik het beter sowieso 9 maanden te ontzwangeren.  

  Maar ik kon niet wachten tot die voorbij waren .

  Nu inmiddels 18 weken zwanger en mijn zoontje is 14 maanden nu.

  Dus ook lekker kort op mekaar maar dit wilde ik altijd al heel graag 😊

  Gewoon doen waar jij je fijn bij voelt. 

  Maarvergeet niet als je lichaam nog niet helemaal  hersteld is word je zwangerschap  ook een stuk zwaarder waarschijnlijk 😊


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10272725 Quote

  Aanslag op je lijf als je bij wijze van volgende maand alweer zwanger raakt. Stel dat je snel zwanger bent en je hebt last van kwaaltjes die je eerst niet had of wel maar nu meer. Dan nog de kleine erbij. Het is natuurlijk aan jou. Heel spannend als je er toch voor gaat


  Amoebe
  Bijdrager
  #10272730 Quote

  Ik had dit gevoel ook, maar heb er geen gehoor aan gegeven. Achteraf blij dat ik heb gewacht.


  Amoebe
  Bijdrager
  #10272732 Quote

  Ik had dit gevoel ook, maar heb er geen gehoor aan gegeven. Achteraf blij dat ik heb gewacht.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Kindersuprise
  Bijdrager
  #10272733 Quote

  Bij onze kindjes zit er 15 maanden tussen. Niet gepland overigens. Ik vond het in het begin erg pittig en nu de oudste bijna 2 is en de jongste 8 maanden vind ik het soms nog steeds een uitdaging. De jongste slaapt tussen 10 en 12 en tussen 15 en 16.30 en de oudste juist tussen de middag. Heel onhandig. De oudste is ook nog erg aan- en afhankelijk en dat is wel moeilijk met een baby erbij. Maar het is ook genieten. Er zitten voor- en (een hoop) nadelen aan twee kindjes zo kort op elkaar. Ik vind ze geweldig, maar had er achteraf toch iets meer leeftijdsverschil tussen gehad. Voor iedereen anders, gewoon gaan voor wat goed voelt. 


  IC J
  Bijdrager
  #10272734 Quote

  Niet doen. Dit zijn je hormonen. Je lichaam heeft 9 maanden nodig om te herstellen. Optimaal is 18 maanden. Geniet eerst nog wat van deze kleine joh


  Aaapje
  Bijdrager
  #10272735 Quote

  Ik herken je heel erg! Verloskundige had ons wel het advoes gegeven om minimaal je lijf 6 maanden rust te gunnen. Merkte ook dat ik me daarna weer helemaal mezelf voelde. Nu helaas een miskraam gehad, anders had er 15 mnd verschil tussen de kindjes gezeten. We hopen snel op weer een positieve test 💕.

  Volg je eigen gevoel ❤

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct