Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Obstipatie Baby

 • Auteur
  Berichten

 • Julesss
  Bijdrager
  #10515442

  Help! Mijn zoontje, geboren op 5 oktober 2021, poept heeel erg weinig. Tot 7 november was alles normaal (soms 3x op een dag en soms een dag ertussen maar toch wel maximaal om de dag een poepluier). Na die datum heeft hij nog maar heel weinig gepoept. Hieronder een overzichtje: 

  Zondag 7 november: normaal

  Zondag 14 november:veel

  Dinsdag 23 nov: veel 

  Maandag 6 dec: klein beetje

  Donderdag 9 dec: veel

  Dinsdag 21 dec: veel (na laxeermiddel) 

  Hij krijgt borstvoeding. Al een paar keer bij de huisarts geweest en die luisteren dan naar zijn darmen en zeggen dat het normaal klinkt. De laatste keer laxeermiddel meegekregen. Dit moest ik geven totdat hij gepoept had. Toen ik hem laxeermiddel gaf heeft hij nog dezelfde dag gepoept. Dit was op 21 december en tot dusver ook de laatste keer dat hij gepoept heeft. Ik heb zelf het idee dat laxeermiddel niet de oplossing is en dat er een onderliggend probleem is. Hij laat ook heel veel stinkende scheten. Iemand hier ervaring mee? 

  #10515463 Quote

  Dit hadden wij exact zo alleen gaf ik flesvoeding. Extra water hielp goed, maar is lastig door BV. Sab simplex hielp hier ook. Minder lucht tijdens drinken en minder lichtbundel darmen. Het poepen ging pas goed bij 4 maand. Toen gaven wij gepureerde peer.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10515517 Quote

  Bij BV mag de poep wel tot 10 dagen wegblijven, voor die tijd dus niks om je zorgen over te maken.


  kimvanalphen
  Bijdrager
  #10515518 Quote

  Wat je eventueel kunt doen is wat afkolven en dit laten staan. Je zult dan zien dat het vette laagje bovenaan komt te liggen. Dit kun je dan geven want dat werkt laxerend.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct