Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oefenhapjes Met 4 Of 6 Maanden

 • Auteur
  Berichten

 • Dootje
  Bijdrager
  #10492605

  Hoi allemaal,
  Binnekort mag onze kleine meid haar eerst hapjes!

  Wanneer begonnen jullie? Met 4 of 6 maanden? Ik hoor nu steeds meer verhalen over dat 6 maanden beter is voor het darmflora

  Dank🌸


  Yildizz
  Bijdrager
  #10492640 Quote

  Hoi ik begon vanaf 4 maanden met oefenhapjes 2 x per dag een of 3 theelepels en dan alleen groente dit deed ik 2 weken lang toen gaf ik ook fruit en dan maximaal 3 eetlepels. Ik mocht met 4 maanden ook met ei en pindakaas beginnen ik gaf hem toen elke dag maar een halve theelepel dit voorkomt blijkbaar alergie.


  Dpl
  Bijdrager
  #10492651 Quote

  Ik ben met 6 maanden gestart, inderdaad vanwege de darmrijping. Ken je dit artikel? https://groenevrouw.nl/blog/darmrijping-eerste-hapjes-bijvoeding

  Het cb geeft vaak aan om met 4 maanden te starten vanwege minder risico op allergie. Het onderzoek waar dat op gebaseerd is wordt uit zijn verband getrokken. Het onderzoek laat zien dat vroeg starten (tussen 4 en 9 maanden) de kans op allergie verkleint. Maar nergens staat dat 4 maanden beter is dan 9 maanden. Met 6 maanden ben je dus ruim op tijd. 


  Galileo
  Bijdrager
  #10492658 Quote

  Is denk ik ook een beetje baby afhankelijk? Bij dochter begonnen met 4 maanden en die had geen interesse. Wel elke dag 1 of 2 hapjes aangeboden, maar weinig moeite gedaan. Vanaf maand of 6 werd het interessanter, met maand of 7/8 ging er ook wat meer in dan 3 lepeltjes. Mijn zoon is nu 3,5 maand en kijkt ons eten uit de mond, dus zou me niets verbazen als die met 4 maanden meteen hapjes neemt.

  #10492672 Quote

  Ik ben begonnen toen onze baby interesse begon te tonen. Rond de 5 maanden keek ze soms het eten uit onze borden. Ik denk dat als je begint met 4 maanden het niet verkeerd is. De darmen zijn nog niet gerijpt maar in het begin eten ze 1 of 2 hapjes per dag. En sommige kinderen hebben sterkere darmen dan anderen. Ons kindje heef er nooit last van gehad dus wij zijn begonnen zodra er interesse in eten kwam. En pas bij 6 maanden zijn we de hoeveelheid gaan ophogen.


  MamaE
  Bijdrager
  #10492814 Quote

  wij zijn met 4 maanden begonnen met groente, vanaf 5 maanden ook fruit erbij. Maar ze zat het eten bij ons al uit de mond te kijken vanaf 3 maanden.. 

  read more image Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar

  LennyvO
  Bijdrager
  #10492928 Quote

  Ik ben begonnen met 5 maanden rijstepap, maar echt niet regelmatig. Pas vanaf 6 maanden een vast groente of fruit hapje. Hij vond happen eerst wel leuk maar spuugde het vervolgens uit. Pas vanaf 6 maanden at hij het op.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct