Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oefenhapjes Tips 😄

 • Auteur
  Berichten

 • KL-E
  Bijdrager
  #10134332

  Hallo allemaal,

  Mijn zoontje is morgen 16 weekjes oud. Hij is altijd al een goede eter geweest en zit al een tijdje aan de max qua flesvoeding. De afgelopen week kwam hij echter steeds vroeger voor zijn flesje en liepen wij telkens een half uur met een huilend tot krijsend kind op de arm om maar n half uur te kunnen rekken. Dit vond ik wat te gek natuurlijk en heb t bureau afgelopen vrijdag gebeld. We zouden daar woensdag al naartoe gaan, maar wilden zolang niet meer wachten. En zoals verwacht mochten we beginnen met oefenhapjes!! Jeuj! Natuurlijk meteen wat potjes en lepeltjes gehaald. Wat geweldig is dat, hij vindt t heerlijk!!!

  Nu mijn vraag: mag ik hem ook verse producten geven? Als ik die goed pureer uiteraard. En zo ja, wat geven jullie dan zoal en hoe doen jullie dat?

  Ik ben zelf nl altijd van het gezonde eten en verse producten. En zou dit dus ook graag aan mn zoontje willen geven!

  Ik zou natuurlijk met deze vragen tot woensdag kunnen wachten en ze op t bureau stellen, maar ben meer benieuwd naar jullie eevaringen!

   

  #10134333 Quote

  Ja natuurlijk mag dat! Wij zijn begonnen met wortel, bloemkool en broccoli. Gekookt, gepureerd en toen ik ijsblokhouders in de diepvries gedaan. Elke dag 1 of meerdere blokjes opwarmen en geven 😊 kan uiteraard met allerlei soorten groente.

  #10134347 Quote

  Ik ben juist van de verse producten. Hier ook begonnen met oefenhapjes vanaf 4 maanden. Ik maak zelf wortel, zoete aardappel, sperziebonen, dorperwten en broccoli en hij vindt het heerlijk. Natuurlijk goed pureren. Ik stop het ook in een ijsblokjehouder (de grote gele van de Hema) en geef hem 1 blokje. Hij krijgt ook fruithapjes (verse banaan, peer of appel (eerst even koken). 


  KL-E
  Bijdrager
  #10134352 Quote

  Van de ijsblokjeshouder is n goede tip!

  moet je fruit ook koken van te voren? En mag je de groente ook stomen ipv koken?


  Happy s
  Bijdrager
  #10134363 Quote

  Heerlijk juist verse hapjes en berijder suiker en zout.

  wat hier een hit was en is, is zoete aardappel ik meng het met alles rijst vlees alle groente. In het beging natuurlijk met de standaard dingen beginnen. Pompoen ook heerlijk!

  #10134378 Quote

  Ja!! Lekker doen Hoor!! Stomen is ook prima. Zolang je het maar glad kan pureren. 

  Fruit kook je als het ‘hard’ is zeg maar. Appel en peer kunnen stukjes blijven als je ze wil pureren. Als je t kookt maakt je er een moes van. Banaan kan je prakken en hoef je niet te koken.

  Hier waren trouwens pastinaak en courgette ook favoriet 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Deez
  Bijdrager
  #10134408 Quote

  Tip: stoommandje van de blokker halen voor 6,95! Gaat in iedere pan dus ideaal en gezond! zoete aardappel en pompoen waren favo hier, verder courgette en aubergine en banaan!

   

  succes!


  Rosybo
  Bijdrager
  #10134412 Quote

  Wij gebruikte de baby cooker van Philips … super handig en pureerd zonder klontjes … zoete aardappel met worteltjes echt een aanrader 


  Chantal vd meer
  Bijdrager
  #10134423 Quote

  Hier is pompoen en worteltjes erg geliefd!

   

  Nu heb ik ook nog een vraagje misschien weet iemand dat mag je fruit en groente indikken met pitmeel?????

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct